Logo Veenendaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Het Noorderwerk’ en ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen ter inzage, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 14 maart 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Het Noorderwerk” ter inzage ligt.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een actuele juridisch-planologische regeling voor de bedrijventerreinen “De Faktorij”, “De Vendel”, “De Compagnie” en de “Compagnie Oost”.

Toelichting

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) bevat de verplichting tot het vaststellen van bestemmingen voor het gehele gemeentelijke grondgebied, zodat voor dat gehele grondgebied bestemmingsplannen gaan gelden. Bestemmingsplan ‘Het Noorderwerk’ is de laatste in de reeks van bestemmingsplannen die in het kader van de actualiseringsplicht moet worden vastgesteld.’

Uitgangspunten en inhoud

Inmiddels zijn de eerste stappen gezet om ook voor dit gebied een actueel bestemmingsplan te kunnen vaststellen. De gemeenteraad heeft de kaders vastgesteld voor actualisering van de bestemmingsplannen. Een belangrijk onderdeel van dit kader vormde het uitgangspunt dat de verbeelding en de planregels gebaseerd moeten zijn op de huidige situatie, aangevuld met vastgesteld beleid en nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, welke in een vergevorderd stadium van de procedure zijn. Mede naar aanleiding van de ingediende inspraak- en voor-overlegreacties tegen het voorontwerpbestemmingsplan is het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd. De commentaarnota waarin deze wijzigingen zijn opgenomen maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan.

Website

Om het ontwerp van het bestemmingsplan in te zien, zijn er diverse mogelijkheden. Via internet kunt u het plan raadplegen op de sites www.veenendaal.nl en/of www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het plan ook bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Reageren

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Het Noorderwerk’ ligt met ingang van 14 maart 2013 gedurende 6 weken (dus tot en met 24 april 2013) ter inzage. Binnen deze termijn kan een ieder, schriftelijk of mondeling, een zienswijze indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer G. Drost van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 744.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen, het plan of het ontwerpbesluit kunt u eveneens contact opnemen met de heer G. Drost van de afdeling Beleid en Ontwikkeling via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven