Logo Assen
Terinzagelegging gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Noord’, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 7 februari 2013 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Noord met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.07BP2009163-C001 (ex. artikel 3.8 lid 3 van de Wro), gewijzigd heeft vastgesteld en het besluit heeft genomen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud en begrenzing

Het op 7 februari 2013 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein Noord heeft het karakter van een actualiseringsplan. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Peelerpark en Messchenveld I. Aan het grootste deel van het plangebied is de bestemming ‘Bedrijventerrein’ toegekend. De milieucategorieën voor de bedrijven zijn afgestemd op de geldende bestemmingsplannen. Naast bedrijven zijn ook andere functies toegestaan. Voor de vestiging van zelfstandige kantoren op Messchenveld I is de aanbeveling uit het Stec-rapport gevolgd en gekozen voor een duidelijke kantorenlocatie in de zichtlocatie langs de A28 in het noorden van het plangebied (bestemming Kantoor). Op de overige kavels langs de hoofdinfrastructuur op Messchenveld I zijn alleen via een wijzigingsbevoegdheid zelfstandig kantoren toegestaan.

Op het bedrijventerrein Peelerpark zijn, gelet op de reeds bestaande mix van kantoren en bedrijven, op vrij veel locaties kantoren toegestaan. In de woon-werkzone op de bedrijventerreinen (langs het Noord-Willemskanaal) is voor de overgang naar de zuidelijk gelegen woonwijken een mix van kleinschalige bedrijvigheid, kantoren en bedrijfswoningen beoogd. Nabij de afslag A28 biedt het bestemmingsplan mogelijkheden voor bepaalde vormen van horeca.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen hebben betrekking op artikel 13 en volgende van de regels bij het bestemmingsplan over de dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’. De regels zijn ter waarborging van een veilig en bedrijfszeker gastransport en ter beperking van personen en goederen in de directe omgeving van de leidingen aangepast. Het betreft de volgende regels:

  • Artikel 13.3 Afwijken van de bouwregels

Met een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in lid 13.2.1. in die zin dat de in de basisbestemming(en) genoemde gebouwen of andere bouwwerken worden gebouwd, mits:

  • a. geen afbreuk wordt gedaan aan het doelmatig en veilig functioneren van de betreffende nutsleiding;

  • b. geen kwetsbare objecten worden toegelaten;

  • c. vooraf advies wordt ingewonnen van de leidingbeheerder.

Tevens wordt het woord ‘onevenredig’ uit deze regel geschrapt.

  • Artikel 13.4.1 Vergunningplicht

De maatvoering – 0,30 meter – wordt uit het artikel gehaald, een en ander met dien verstande dat het verwijderen van de maatvoering enkel betrekking heeft op de strook van 10 meter waarbinnen de gastransportleiding zich bevindt.

  • Artikel 13.4.2 Uitzondering

Toegevoegd wordt: ‘c. graafwerkzaamheden zijn als bedoeld in de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten’.

  • Artikel 13.4.3 Afwegingskader

Aan dit artikel wordt toegevoegd: ‘b. vooraf advies wordt ingewonnen van de leidingbeheerder.’ Tevens wordt het woord ‘onevenredig’ uit deze regel geschrapt.

Verder zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerp. De doorgevoerde wijzigingen zijn:

  • Figuur 15 van de Toelichting bij het bestemmingsplan, Overzicht schouwsloten en watergangen, is zodanig aangepast dat de hoofdwatergang ten zuiden van de Amerikaweg en een gedeelte van de hoofdwatergang langs de Engelandlaan, als schouwsloot worden verbeeld.

  • Per abuis is in de regels artikel 3 ‘Agrarisch’ blijven staan. Dit artikel is uit de regels verwijderd.

Waar kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 15 maart 2013, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een link op www.assen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging, gedurende zes weken, kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben gemaakt tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen na afloop van de beroepstermijn (de termijn van de ter inzagelegging van zes weken) niet meer worden aangevuld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven