Logo Aalsmeer
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 15 maart 2013 tot en met donderdag 25 april 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het gebied van de herziening van de vigerende bestemmingsplannen in Nieuw Oosteinde wordt globaal begrensd door:

  • in het noorden: de Aalsmeerderweg;

  • in het oosten: de evenwijdig aan de kerkweg gelegen grens ter hoogte van het perceel Aalsmeerderweg 338/340;

  • in het zuiden: de Legmeerdijk en de Hornweg;

  • in het westen: de Machineweg

Uitgezonderd van de herziening zijn de gronden ter plaatse van het perceel op de hoek Machineweg/Catharina Amalialaan.

Aanleiding

Het thans vigerende bestemmingsplan “Nieuw Oosteinde” is vastgesteld op 26 oktober 2000. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening is vóór 1 juli 2013 herziening geboden van bestemmingsplannen die dateren van vóór 2003.

Doelstelling

De herziening beoogt de geldende planologische juridische regeling in overeenstemming te brengen met de wettelijke verplichtingen voorvloeiend uit de Wet ruimtelijke ordening. Als onderdeel van het uitvoeringsprogramma van de Integrale Nota Actualisering Bestemmingsplannen, is de planherziening in hoofdzaak conserverend van aard. Dit betekent dat de primaire bestemmingen uit de vigerende bestemmingsplannen zullen worden gehandhaafd en dat de bestemmingen niet tot een wezenlijk andere inrichting van het plangebied dan de bestaande situatie zullen leiden.

Procedure

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van 15 maart 2013 t/m 25 april 2013. Het ontwerp van het bestemmingsplan is in te zien bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Drie Kolommenplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. Het plan is tevens in te zien op bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwe Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde’ vanaf 15 maart 2013 bekijken op: www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.BPNIEUWOOSTEINDE-ON01. De pdf-versie van het plan kunt u vanaf 15 maart 2013 inzien via de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl (te vinden via de knop “bestemmingsplannen” in het keuzemenu rechts op het beeldscherm onder “ga direct naar”).

Gedurende deze inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Gemeenteraad van Aalsmeer (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Nieuw Oosteinde’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven