Logo Terneuzen
Beheersverordeningen Dow, Mosselbanken en Logistiek Park, Terneuzen

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat het ontwerp van de beheersverordeningen voor Dow, Mosselbanken en Logistiek Park (NL.IMRO.0715.BVDOW-ON01) ter inzage ligt.

De beheersverordening geeft bouw- en gebruiksmogelijkheden voor de gebieden, waarbij de bestaande feitelijke situatie wordt vastgelegd. Daarnaast zijn de onbenutte mogelijkheden uit de huidige bestemmingsplannen meegenomen.

Met deze beheersverordening worden de huidige (verouderde) bestemmingsplannen geactualiseerd waarmee wordt voldaan aan de actualiseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening.

Het gebied van Dow, Mosselbanken en Logistiek Park heeft betrekking op het industrieterrein dat ligt aan de westzijde van de kern Terneuzen en globaal wordt begrensd door:

  • Noordelijk: Westerschelde;

  • Oostelijk: tunnelweg en het sluizencomplex;

  • Zuidelijk: Herbert H. Dowweg en Buitengebied met o.a. de Braakmankreek;

  • Westelijk: Buitengebied met Wevelwaalsdijk en Scheldedijk.

De ontwerpbeheersverordening ligt met ingang van 14 maart tot en met 24 april 2013 digitaal ter inzage bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur. De publieksbalie in Sas van Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

De ontwerpbeheersverordening is eveneens integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen naar keuze een mondelinge of bij voorkeur schriftelijke zienswijze kenbaar maken bij de Raad van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen.

Wanneer u meer informatie wenst, wordt een spreekuur georganiseerd. Dit spreekuur vindt plaats op donderdag 28 maart 2013 tussen 14.00 en 18.00 uur. Als u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer J. Smeenk of mevrouw A. Arens, tel. 14 0115.

Terneuzen, 13 maart 2013

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA

burgemeester, J.A.H. Lonink

Naar boven