Logo Uithoorn
Ontwerpbestemmingsplan Flora Holland locatie Zuid, Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Flora Holland locatie Zuid met ingang van 15 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage liggen.

Toelichting

Het geldende bestemmingsplan voor Locatie Zuid (1993) is een globaal bestemmingsplan dat indertijd is opgesteld met het doel om een bedrijventerrein te realiseren voor bedrijven die aan de bloemenveiling zijn gerelateerd. In overleg tussen de veiling en de gemeente is later besloten om kavels op Locatie Zuid te verkopen en de bedrijven zelf de bedrijfsbebouwing te laten ontwikkelen. Om de ontwikkeling van de kavels in goede banen te leiden, hebben de veiling en de gemeente in juni 1998 aanvullende kaders en uitgangspunten voor de kavels vastgelegd door middel van het sluiten van een convenant. Bijna alle uitgegeven kavels op Locatie Zuid zijn inmiddels ontwikkeld op basis van deze kaders en uitgangspunten.

De gerealiseerde bebouwing en infrastructuur past binnen het geldende globale bestemmingsplan. De kaders van het geldende bestemmingsplan zijn daarbij niet gelijk aan de kaders en uitgangspunten zoals vastgelegd in het convenant. Het geldende bestemmingsplan is daardoor niet geschikt als actueel beheersplan. Omdat Locatie Zuid inmiddels grotendeels is ontwikkeld, is het wenselijk om voor Locatie Zuid een nieuw bestemmingsplan op te stellen dat zal fungeren als actueel beheers- en ontwikkelplan.

Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is om een actueel toetsingskader te vormen voor het beheer van Locatie Zuid, waarbij de gehanteerde kaders en uitgangspunten zoals vastgelegd in het convenant het uitgangspunt vormen. Tevens dient het nieuwe bestemmingsplan een toetsingskader te vormen voor de ontwikkelingen in de entreezone en de strook tussen het vrachtwagenparkeerterrein en de Randweg.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Flora Holland locatie Zuid” ligt vanaf vrijdag 15 maart 2013 tot en met 25 april 2013 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek en in het dorpshuis De Quakel, gedurende de openingstijden van het dorpshuis. Vanwege de omvang van het bestemmingsplan zijn de bijlagen alleen digitaal te raadplegen via voornoemde website.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 13 maart 2013

Naar boven