Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Langeweg 2012’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Langeweg 2012” gereed is.

Het plangebied wordt in het oosten begrensd door de Antwerpsestraatweg. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de spoorweg Bergen op Zoom-Vlissingen. Het plangebied loopt globaal vanaf de Stalen Brug naar het zuiden door tot aan de kruising Antwerpsestraatweg-Langeweg.

Het plan heeft tot doel het bestaande woongebied en de hierin aanwezige overige functies in één bestemmingsplan met één samenhangende en actuele juridisch-planologische regeling en onderbouwing onder te brengen. De onderhavige actualisatie is consoliderend van aard. Dit wil zeggen dat bij de wijze van bestemmen zoveel mogelijk aansluiting wordt gezocht bij de feitelijke situatie en de mogelijkheden die in de voorheen geldende bestemmingsplanregelingen waren opgenomen. In het plangebied zijn geen ingrijpende ontwikkelingen voorzien, met uitzondering van de locatie Van Kaam, gelegen op de hoek Antwerpsestraatweg en de Laan van Borgvliet. Hier is woon-zorgcomplex voorzien

Er is tevens een ontwerpbesluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder opgesteld. De hogere grenswaarde houdt verband met de ontwikkeling van de locatie Van Kaam in relatie tot het wegverkeerslawaai van de Antwerpsestraatweg, Laan van Borgvliet en Olympialaan.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder liggen vanaf 18 maart 2013 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0748.BP0178-0204.

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 dan wel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 15 maart 2013

Naar boven