Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen ter inzage, Zoetermeer

STADSONTWIKKELING

Ontwerpbestemmingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 15 maart 2013 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

De Noordelijke Bedrijventerreinen zijn gesitueerd aan de noordoostzijde van Zoetermeer, ten noorden van de A12 en nabij de afslag Zoetermeer. Het plangebied betreft, globaal omschreven, de bedrijventerreinen Zoeterhage, Hoornerhage, Rokkehage en het zuidelijk deel van de Zegwaartseweg.

De noordgrens bestaat uit de bebouwing ten noorden van de Stephensonstraat. De westgrens ligt langs Rokkeveenseweg, Binnenweg en de Zegwaartseweg, waarbij deze wegen en een aantal percelen ten westen van de Zegwaartseweg zijn meegenomen in het plangebied. De zuidgrens wordt gevormd door de A12. De oostgrens ligt langs de Oostweg. Het zuidoostelijk deel van het bedrijventerrein Zoeterhage en het tuinencomplex van de tennisvereniging TV Seghwaert zijn buiten het plangebied gelaten.

Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ingrijpende ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk. In dit plangebied is wel sprake van nog onbenutte bouwmogelijkheden, die weer in het bestemmingsplan zijn opgenomen. Het betreft braakliggende percelen, waar opnieuw bedrijvigheid mogelijk wordt gemaakt. Ook gaat het om twee percelen langs de Zegwaartseweg, die nu worden gebruikt als tuin bij een woning. Overeenkomstig het geldende bestemmingsplan zijn op deze percelen (bedrijfs)woningen en bepaalde bedrijvigheid/een tuincentrum opnieuw mogelijk gemaakt.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Daarnaast vindt op dinsdag 9 april 2013 van 18:30 uur tot 20:00 uur een informatieavond plaats in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Zoetermeer aan de Frankrijklaan 6.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

U kunt tevens een digitale zienswijze indienen via het formulier Indienen digitale zienswijze. Dit formulier is te vinden op de website www.zoetermeer.nl onder Digitale Balie> Formulierenoverzicht > Wonen en Leefomgeving > toon formulieren. Het indienen van een zienswijze via e-mail is niet mogelijk.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19:30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/noordelijke-bedrijventerreinen_24527.html. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00023-0002. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00023-0002 .

Zoetermeer, 14 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, de secretaris H.M.M. Koek

de burgemeester Ch.B. Aptroot

Naar boven