Logo Rheden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied, wijziging locatie Zutphensestraatweg 5 Velp’, Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied, wijziging locatie Zutphensestraatweg 5 Velp’ en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage wordt gelegd.

Dit plan maakt het mogelijk om het bouwvlak te vergroten ten behoeve van een herinrichting van het erf. Door de vergroting van het bouwvlak wordt het mogelijk de huidige bedrijfswoning, welke in zeer slechte bouwkundige staat verkeert, te vervangen door een tweetal nieuwe bedrijfswoningen. Door de vergroting van het bouwvlak kan het erf efficiënter worden ingedeeld. Gelet op de ligging op het landgoed Biljoen zal een zorgvuldige inpassing van het erf plaats moeten vinden. Hiertoe is een inrichtingsplan opgesteld. Het plan betreft een wijziging ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening van het bestemmingsplan ’Landelijk gebied’. Dat betekent dat het college van burgemeester en wethouders bevoegd is om het plan vast te stellen.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen van 14 maart 2013 tot en met 24 april 2013 worden ingezien bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg en in het servicecentrum aan Den Heuvel 32 te Velp.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ook in digitale vorm raadplegen op de gemeentelijke website.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.

De Steeg, 13 maart 2013

Naar boven