Logo Huizen
Ontwerpbestemmingsplan Kom-Oost en ontwerpbesluit hogere grenswaarde, Huizen

Ontwerpbestemmingsplan Kom-Oost en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 15 maart 2013 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Kom-Oost en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan omvat in grote lijnen de buurten Bovenweg, Rijsbergen (of de Zenderwijk), Stad en Lande en het gebied langs de Huizermaatweg en het Gooierserf. Verder het gebied rond het gemeentehuis en het uitgaanscentrum en het grootste gedeelte van het Stadspark.

Omdat het hier om een bestaand woongebied gaat zijn er geen grote ontwikkelingen mogelijk. De belangrijkste mogelijke nieuwe ontwikkelingen zijn de woningbouw rond het buurtwinkelcentrum De Kostmand en de eventuele omzetting van kantoren naar woningen langs de Huizermaatweg/ Gooierserf.

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere grenswaarde vast te stellen op grond van de Wet geluidhinder. Het ontwerpbesluit heeft betrekking op dertien kantoorgebouwen langs de Huizermaatweg en twee gebouwen met een maatschappelijke bestemming langs de Gemeenlandslaan.

Inzien bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde

Het ontwerpbestemmingsplan Kom-Oost en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit Klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 08.30 – 17.00, wo: 07.30 – 19.30 en vr: 08.30 – 16.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde zijn in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op ‘Wonen’,vervolgens op ‘bestemmingsplannen’ en daarna op ‘bestemmingsplannen in procedure’ kunt u het ontwerpbestemmingsplan Kom-Oost en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde lezen, opslaan of printen.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPKOMOOST2013-OW01

Reageren:

In de periode van 15 maart 2013 tot en met 25 april 2013 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Indien u mondeling zienswijzen kenbaar wilt maken kunt u contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (tel 035 5281545).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt u contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (035 5281545).

Huizen, 14 maart 2013

Naar boven