Logo Dinkelland
Ontwerpbestemmingsplan Commanderie Ootmarsum en Beeldkwaliteitsplan Commanderie, Dinkelland

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken op basis van artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 15 maart 2013 tot en met 25 april 2013 voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan “Commanderie Ootmarsum” ter inzage ligt.

Daarnaast ligt ook het beeldkwaliteitsplan voor deze locatie ter inzage.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan over?

Het ontwerp betreft een integrale herziening van de planologische regeling voor het gebied van de Commanderie te Ootmarsum. Het plangebied wordt begrensd door de Alleeweg, de van Bevervordestraat, Smithuisstraat, Oldenzaals Voetpad, Commanderiestraat, de Wildbaan, de Wildehof en de Brake. Het gebied wordt herontwikkeld. Het ontwerpbestemmingsplan maakt het volgende mogelijk:

  • Uitbreiding van de parkeerplaats de Stadsweide;

  • Realisatie van een aantal woningen;

  • Realisatie van hotel/restaurant;

  • Realisatie van een brasserie met ondergeschikte brouwerij en stokerij.

Waar gaat het beeldkwaliteitsplan over?

Het ontwerpbestemmingsplan bepaalt waar welke functie komt en welke bouwvolumes waar komen. Het beeldkwaliteitsplan gaat in op hoe de bouwvolumes er uit moeten zien. Hierbij gaan we o.a. in op materiaalgebruik en kleurgebruik.

Het beeldkwaliteitsplan is opgenomen in de bijlage van het bestemmingsplan

Hoe kunt u de plannen bekijken?

Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen bij de receptie in het gemeentehuis in Denekamp. U kunt dit bekijken vanaf 15 maart 2013 tot en met 25 april 2013 tijdens openingsuren.

U kunt het ontwerp ook hier bekijken.

Daarnaast kunt u het voorontwerp ook vinden op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1774.ootbpcommanderie-0301

De bronbestanden staan op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/dinkelland/RO_Online/manifest.xml.

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk danwel mondeling. Dit kunt u doen vanaf 15 maart 2013 tot en met 25 april 2013.

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de Gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

  • Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de mevrouw Kluin van de afdeling Ontwikkeling. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0541-854100. Wij vragen u om minimaal 14 dagen voor het verstrijken van de eindtermijn een afspraak te maken. Zo voorkomt u dat u geen reactie meer kunt geven.

Bent u het niet eens met het beeldkwaliteitsplan?

Dan kunt u een inspraakreactie indienen. Dit kan schriftelijk vanaf 15 maart tot en met 25 april 2013. De inspraakreactie kunt u richten aan de Gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Hoe verloopt de procedure?

Indieners van zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden in de gelegenheid gesteld hun zienswijze nader toe te lichten ten overstaan van een hoorcommissie, bestaande uit leden van de gemeenteraad. Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken verzoeken wij u dit bij uw schriftelijke of mondelinge zienswijze aan te geven.

De zienswijzen worden beantwoord in een reactienota. De gemeenteraad zal uiteindelijk het bestemmingsplan vaststellen.

Inspraakreactie op het beeldkwaliteitsplan worden ook beantwoordt in een reactienota. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het beeldkwaliteitsplan vast. Enkele weken voor de raadsvergadering is er een voorbereidende commissie. Het is mogelijk om in te spreken tijdens deze voorbereidende commissie.

Naar boven