Logo Haaren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Gastransportleiding Haaren’, Haaren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan “Gastransportleiding Haaren” ter inzage ligt.

Het ontwerpplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 14 maart 2013 gedurende zes weken (tot en met woensdag 24 april 2013) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de balie van afdeling Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien dient u een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411-62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “Ruimtelijke projecten” en zo vindt u onder het kopje ‘Overige projecten’ het bestemmingsplan ‘Gastransportleiding Haaren’.

Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u het plan vinden via het planidentificatienummer.

Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.GASTPLDNG1300HRN-ON02.

Inhoud plan

N.V. Nederlandse Gasunie heeft het voornemen om een nieuwe gastransportleiding aan te leggen tussen Boxtel en Haaren. Deze nieuwe gastransportleiding sluit aan op de bestaande leiding aan de Kapelweg ter hoogte van de Posthoorn/Belversedijk en loopt naar het gasontvangststation (GOS) aan de Nemelaerstraat in Haaren. De nieuwe transportleiding past niet binnen de geldende bestemmingsplannen ‘Buitengebied’, ‘Haaren West’ en het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Haaren’. Om de aanleg van de nieuwe leiding te kunnen realiseren is een herziening van de geldende bestemmingsplannen nodig.

Tijdens de termijn van terinzageligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0411-627282. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Haaren, 13 maart 2013

Naar boven