Logo Bodegraven-Reeuwijk
Vastgesteld wijzigingsplan ‘Gouwedreef N207’, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.9a, lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij bij besluit van 26 februari 2013 het wijzigingsplan Gouwedreef N207, met de digitale planidentificatie NL.IMRO.1901.12GouwedreefN207-WP80, gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast maken zij bekend dat op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde is vastgesteld voor de woningen Gouwedreef 5 en Randenburgseweg 19d.

Het wijzigingsplan maakt de aanleg van het resterende deel van de Gouwedreef mogelijk alsmede een rotonde op de aansluiting met de N207 (Henegouwerweg). Een deel van de rotonde ligt in het grondgebied van de gemeente Waddinxveen. De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 6 maart 2013 het bestemmingsplan voor het resterende plangebied vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Wijziging op de verbeelding

  • Op de verbeelding is een aanduiding “specifieke vorm van verkeer – onverhard” opgenomen;

  • Op de verbeelding is tevens een aanduiding opgenomen ten behoeve van de verlegging van de ondergrondse hoogspanningsleiding.

Wijziging in de regels en toelichting

  • De doeleindenomschrijving van de verkeersbestemming is aangepast op de realisatie van de rotonde en de aanpassingen aan de N207;

  • de regels zijn aangepast op de nieuwe aanduidingen;

  • de toelichting is geactualiseerd op nieuwe beleidsdocumenten die in de gemeente Waddinxveen zijn vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken en de beschikking Hogere grenswaarde liggen vanaf donderdag 14 maart t/m woensdag 24 april 2013 voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

Het wijzigingsplan:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als PDF bestand op de gemeentelijke website www.bodegraven-reeuwijk.nl > plannen en projecten > Wonen, leven en werken > Buitengebied Reeuwijk > Wijzigingsplan Gouwedreef – rotonde N207;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (Raadhuisplein 1 te Bodegraven).

De beschikking hogere grenswaarde:

  • digitaal als PDF bestand op de gemeentelijke website www.bodegraven-reeuwijk.nl > plannen en projecten > Wonen, leven en werken > Buitengebied Reeuwijk > Wijzigingsplan Gouwedreef – rotonde N207;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (Raadhuisplein 1 te Bodegraven).

De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Beroep

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan en de beschikking hogere grenswaarde is beroep mogelijk. Gedurende de beroepstermijn van 14 maart t/m 24 april 2013 kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan, belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, beroep indienen. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen eerdergenoemde beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven