Logo Tynaarlo
Voorontwerpbestemmingsplan en concept beeldkwaliteitsplan Noord Es Zuidlaren, Tynaarlo

(NL.IMRO.1730.BPNoordEs-0201)

Herstructurering gebied Noord Es Zuidlaren (gebied rond de Heerdelaan/Ericalaan)

Woonborg wil haar woningbezit in het gebied Noord Es te Zuidlaren herstructureren. In eerste instantie is door KAW architecten en adviseurs in opdracht van Woonborg een analyse opgesteld, uitgaand van o.a. de demografische ontwikkeling, de stedenbouwkundige situatie en de bouw- en woontechnische staat van de woningen. In het afgelopen jaar is vervolgens een concrete ontwikkelingsvisie ontwikkeld. In deze buurtvisie wordt geconcludeerd dat de buurtontwikkeling kansen biedt voor het versterken van de buurt, zowel stedenbouwkundig en landschappelijk, als wat betreft woningen en bewoning. Woonborg wil een deel van haar bezit renoveren en op de markt brengen voor starters en kleine huishoudens. Daarnaast wil zij een deel van haar woningen slopen en opnieuw bouwen, specifiek voor de doelgroep senioren.

De gemeente staat positief tegenover het initiatief van Woonborg tot herstructurering van deze woonwijk. Het voldoet aan de doelstellingen van het gemeentelijk huisvestingsbeleid. Ten behoeve van het plan is er verder een stedenbouwkundig plan opgesteld, welke als basis heeft gediend voor het nu in procedure te brengen voorontwerpbestemmingsplan en concept beeldkwaliteitsplan.

Kom het voorontwerpbestemmingsplan en concept beeldkwaliteitsplan even inzien!

Het voorontwerpbestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitsplan Noord Es Zuidlaren liggen met ingang van vrijdag 15 maart 2013 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Deze plannen kunnen in die periode worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en buiten deze tijden op telefonische afspraak. Voor onze openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.tynaarlo.nl. Daarnaast zijn de plannen tevens digitaal te raadplegen op deze website. Ook kunt u het voorontwerpbestemmingsplan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een inspraakreactie?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een reactie op het voorontwerpbestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitsplan Noord Es Zuidlaren, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven