Logo Menterwolde
Ontwerpbestemmingsplan Zuidbroek ter inzage, Menterwolde

Burgemeester en Wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Zuidbroek is opgesteld. Dit plan biedt een geheel geactualiseerde planologische regeling voor nagenoeg het gehele dorp Zuidbroek. Voor een exact overzicht van de begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar www.menterwolde.nl. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Zakelijke inhoud

Het plan is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Slechts enkele nieuwe ontwikkelingen worden – al dan niet via een wijzigingsbevoegdheid – mogelijk gemaakt. Incidentele woningbouw en de invulling van het voormalige Tandemterrein is daar een voorbeeld van.

Het voorontwerp van dit plan is eerder onderwerp geweest van een inspraakprocedure. Sommige reacties hebben geleid tot wijzigingen in het ontwerpplan. Ook hebben enkele reacties in het kader van het vooroverleg omtrent het voorontwerp geleid tot enkele wijzigingen ten opzichte van het plan zoals dat voor de inspraak ter visie heeft gelegen. Verder is er ambtshalve een aantal aanpassingen doorgevoerd.

Het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 14 maart 2013 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. De stukken liggen tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis (kamer 203) te Muntendam. Ook kunt u de stukken digitaal raadplegen op www.menterwolde.nl. Op die website vindt u ook een verwijzing naar de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen en een locatie waar de bronbestanden raadpleegbaar zijn.

Reageren op het plan

Tot en met 24 april 2013 kan iedereen een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 te 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Beheer, de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881 of mevrouw L. Leewering, tel. (0598) 654704. Ook voor vragen over dit plan kunt u bij hen terecht.

De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming door de gemeenteraad.

Naar boven