Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan Ede, Horalaan 5 (Karakter), Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Ede, Horalaan 5 (Karakter)’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2012ENKA0002-0201 , in Ede en de daarbij behorende stukken van donderdag 14 maart tot en met woensdag 24 april 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Op grond van de ‘Inspraakverordening gemeente Ede 2009’ gemeente Ede 2009’ kunt u tevens het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Karakter’ in Ede, van donderdag 14 maart tot en met woensdag 24 april 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede.

Online kunt u terecht op www.ede.nl . Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het beeldkwaliteitsplan is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

Gebied en gevolg

Bestemmingsplan

Karakter is een gespecialiseerd kinder- en jeugdpsychiatrisch ziekenhuis met verschillende locaties in Gelderland en Overijssel. Op het terrein aan de Horalaan in Ede zijn er voorzieningen voor ambulante en klinische zorgverlening, onderwijs en stafafdelingen.

De huidige ruimtelijke invulling van het terrein voldoet niet meer aan de huidige eisen en wensen. Veel van de huidige bebouwing zal dan ook moeten verdwijnen. Een aantal objecten blijft gehandhaafd. Sloop betekent dat een groot oppervlak nieuwbouw zal moeten worden gerealiseerd om ook in de toekomst de zorg te kunnen bieden waar Karakter voor staat.

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitplan Karakter heeft enerzijds tot doel om de landschappelijke kwaliteiten te borgen en te versterken. Anderzijds heeft het tot doel om de zorggebouwen zorgvuldig in te passen in het landschappelijk geheel, met bijzondere aandacht voor de aanwezige waardevolle bomen en het natuurlijk reliëf. Van belang zijn voorts zaken als gebouwtypologie, oriëntatie, transparantie, kleur- en materiaalgebruik.

Voor de overige voorzieningen zoals ontsluitingswegen, speelplekken en parkeerplaatsen is eveneens een zorgvuldige inpassing in de landschappelijke context het uitgangspunt. Bijzondere aandacht verdient met name de inpassing van bestaande waardevolle bomen.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het bestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk.

Reactie

Tijdens de terinzageperiode kunt u een schriftelijke reactie over het ontwerp-beeldkwaliteitsplan sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische reactie, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk.

Voor meer informatie, of om uw zienswijze op het bestemmingsplan, danwel uw reactie op het beeldkwaliteitsplan mondeling door te geven belt u Esther van Baren, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 0315.

Ede, 13 maart 2013.

Naar boven