Logo Leiderdorp
Terinzagelegging ontwerpomgevingsvergunning Elisabethhof 1, Leiderdorp

Burgemeester en Wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij voornemens zijn om een eerste fase omgevingsvergunning te verlenen voor het transformeren van een kantoorgebouw naar een woongebouw, in afwijking van het geldende bestemmingsplan “Elisabethhof”, aan de Elisabethhof 1 te Leiderdorp (NL.IMRO.0547.OVelisabethhof1-VG01).

Voor de eerste fase omgevingsvergunning is de activiteit planologische afwijking op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo van toepassing.

Initiatiefnemer is voornemens het voormalig Astellas kantoorgebouw te verbouwen tot een woongebouw. In het woongebouw worden naar verwachting 51 appartementen gerealiseerd. Op het moment van schrijven van de ruimtelijke onderbouwing is nog geen definitief ontwerp van de verbouwing beschikbaar. Er is in de ruimtelijke onderbouwing rekening gehouden met een aantal verschillende scenario’s. Mogelijkerwijs wordt een deel van de kantoorfunctie (circa 1000m2 bvo) behouden en worden er slechts 40 appartementen gerealiseerd. Ook bestaat er de mogelijkheid dat door de optimalisatie van de woningplattegronden er een aantal meer woningen in het gebouw gerealiseerd kunnen worden (maximaal 58 woningen).

Het project is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Voor het betreffende perceel geldt het bestemmingsplan “Elisabethhof”. Het perceel heeft hierin de bestemming “Maatschappelijke doeleinden”, waarbij wonen niet is toegestaan. De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Middels de omgevingsvergunning wordt het planologisch kader gerealiseerd voor het betreffende bouwplan.

De ontwerpomgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2013-0018-OG01) ligt vanaf 7 maart tot en met 22 april 2013 elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage in het gemeentehuis in Leiderdorp bij de afdeling gemeentewinkel. De ontwerpomgevingsvergunning ‘Elisabethhof 1’ is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.leiderdorp.nl.

Zienswijze

Een ieder kan binnen zes weken vanaf de eerste dag van ter inzage legging schriftelijk zienswijzen over de ontwerpomgevingsvergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp, postbus 35, 2350 AA Leiderdorp.

De zienswijze moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van de aanvraag waarop u reageert, reden(en) van de zienswijze, handtekening.

Als u geen zienswijze heeft ingediend, dan kunt u later niet tegen het besluit in beroep gaan.

Naar boven