Logo Gorinchem
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Haarwijk-Noord’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van de Inspraakverordening 2011 bekend dat vanaf woensdag 13 maart tot en met dinsdag 9 april 2013 voor een ieder ter inzage ligt:

Het voorontwerp bestemmingsplan ’Haarwijk-Noord’ met de daarbij behorende stukken. (identificatienummer: NL.IMRO.0512.BP2012132-2001)

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Rijksweg A15

  • ten oosten: de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen

  • ten zuiden: de Nieuwe Hoven

  • ten westen: de Mollenburgseweg

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen, in combinatie met de eisen die in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de ‘houdbaarheid’ van bestemmingsplannen.

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Voorontwerp --> Voorontwerp bestemmingsplan ‘Haarwijk-Noord’ staat een rechtstreekse link naar het digitale voorontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het voorontwerp bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 18 maart 2013 van 17.00 tot 20.00 uur wordt een inloopbijeenkomst gehouden in de aula van de Windroos van Cs De Hoven, Kon. Wilhelminalaan 2 te Gorinchem. U bent van harte welkom en u kunt op ieder gewenst moment – tussen 17.00 en 20.00 uur – binnenlopen.

Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u het voorontwerp bestemmingsplan bekijken en zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden over dit bestemmingsplan.

Als u wilt, kunt u ter plaatse ook een inspraakreactie indienen. Formulieren zijn hiervoor aanwezig.

Inspraakreacties

Vanaf woensdag 13 maart tot en met dinsdag 9 april 2013 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie of verdere informatie over het voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R.H. Osenga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 659 311. E-mailen kan naar r.osenga@gorinchem.nl

Gorinchem, 12 maart 2013

Naar boven