Logo Lansingerland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Meerpolder 2012’, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 4 en artikel 6.12, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Meerpolder 2012” (identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0102-VAST) en het exploitatieplan “Meerpolder 2012” door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld op 31 januari 2013.

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Meerpolder 2012” legt de bestaande planologische rechten in de wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs vast. Dit betekent voor de planologisch reeds uitgewerkte (en grotendeels gerealiseerde) woonbuurten dat de feitelijke situatie is vastgelegd. Hierbij is gestreefd naar een zo eenduidig mogelijke regeling voor geheel Meerpolder, zonder afbreuk te doen aan specifieke bestaande rechten per buurt. De nog te ontwikkelen woonbuurten hebben net als in het vigerende bestemmingsplan “Meerpolder 2001” een uit te werken bestemming gekregen.

Beschrijving exploitatieplan

Het exploitatieplan “Meerpolder 2012” legt voor een deel van de nog te ontwikkelen percelen die onderdeel zijn van het bestemmingsplan “Meerpolder 2012” kostenverhaal vast. Dit conform de spelregels zoals die in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) zijn vastgelegd. Voor deze percelen geldt dat de gemeente én geen eigenaar is én (nog) geen anterieure overeenkomst heeft afgesloten met de eigenaar, waardoor de kosten nog niet anderszins verzekerd zijn en het opstellen van een exploitatieplan vereist is. Dit exploitatieplan is gelijktijdig met het bestemmingsplan “Meerpolder 2012” vastgesteld.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling van de plannen een aantal wijzigingen aangebracht. Dit deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Onder andere het deelgebied Klapwijkse Pier is uit de plannen gehaald. Voor een beschrijving van alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp van het exploitatieplan wordt verwezen naar het besluit van de gemeenteraad en bijbehorende Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BP en EP “Meerpolder 2012” zoals deze in opgenomen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Inzage

Het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan liggen vanaf 14 maart 2013 tot en met 24 april 2013 ter inzage.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar gesteld en deze stukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, als u zoekt op de naam van het plan of het identificatienummer (ID).

Daarnaast zijn het raadsbesluit, het bestemmingsplan en het exploitatieplan in digitale vorm in te zien op de gemeentelijke website: www.lansingerland.nl onder Wonen en omgeving (Bestemmingsplannen – Lopende procedures Berkel en Rodenrijs).

Tot slot liggen het raadsbesluit, het bestemmingsplan en het exploitatieplan ter inzage in het gemeentehuis te Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1, op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur en in Bleiswijk, Dorpsstraat 7, op maandag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Als u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 – 010.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en/of het exploitatieplan kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U dient dan:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht over het ontwerp;

  • redelijkerwijs niet te verwijten te zijn dat u geen zienswijze over het ontwerp naar voren heeft kunnen brengen;

  • door een wijziging bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp in een ongunstiger positie te zijn gebracht.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na terinzagelegging. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking.

Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven