Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Borch, Rietwijk Noord’, Tynaarlo

De gemeente Tynaarlo werkt hard aan de realisatie van Ter Borch in Eelderwolde. In deze nieuwe woonwijk worden de komende jaren circa 1250 woningen gebouwd. Ter Borch bestaat uit de deelgebieden Groene Lint, Tuinwijk, Waterwijk en Rietwijk. De gemeente is voornemens om het noordelijke deel van de Rietwijk anders uit te voeren dan voorheen was voorzien. Er is een nieuw stedenbouwkundig plan gemaakt dat meer rekening houdt met de grondslag in het gebied. Ook wordt de aardgastransportleiding in het gebied beter ingepast. Bij het ontwerp van deze wijziging is rekening gehouden met de ecologische verbindingen in de wijk tussen de Piccardthofplas en het natuurgebied Eelder- en Peizermaden. Deze verbindingen worden op een andere wijze uitgevoerd. Daarbij is echter het uitgangspunt gehanteerd dat de ecologische waarden niet slechter mogen zijn dan zoals deze oorspronkelijk waren voorzien.

Voor de realisatie van dit nieuwe stedenbouwkundige ontwerp is een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk. Dit bestemmingsplan vervangt het noordelijke deel van het vigerende globale bestemmingsplan Ter Borch en het noordelijke deel van het daarop gebaseerde bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking Rietwijk”. Het gaat daarbij om het nog te realiseren natuurgebied (de ecologische verbindingszone tussen de Piccardthofplas en de Eelder- en Piezermaden) en de noordelijk daarvan gelegen woongebieden. Ook de groenstructuur van de Bruilweering bevindt zich binnen het plangebied. Daarnaast bevat het plan een deel van de hoofdontsluitingsweg van de wijk tot aan de rotonde bij het transferium Hoogkerk Peizermade (A7).

Kom het voorontwerp-bestemmingsplan even inzien!

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Ter Borch, Rietwijk Noord’ ligt met ingang van vrijdag 15 maart 2013, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp-bestemmingsplan (planID:NL.IMRO.1730.BPTerborch-0301) kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie onze website www.tynaarlo.nl voor de openingstijden. Buiten deze openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Ook kunt u het bestemmingsplan digitaal bekijken op onze website of op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan, schriftelijk ter kennis brengen van de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid en Projecten, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven