Logo Lansingerland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Boterdorp Zuidwest en Oosthoeck”, Bergschenhoek

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Boterdorp Zuidwest en Oosthoeck” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0109-VAST door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld op 29 november 2012. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied omvat het zuidelijke en zuidoostelijke deel van de kern Bergschenhoek en bestaat uit het (woon)gebieden “Boterdorp Zuidwest”, “Oosthoek” en de lintbebouwing langs de Bergweg Noord.

Het plangebied wordt begrensd door de watergang ten zuiden van de Van Vredenburchlaan, Bergweg Noord, Beethovenlaan, Julianalaan, Leeuwenakkerweg (N209), Boterdorpseweg en de Astertuin.

Het plan is opgesteld ter vervanging van de geldende en verouderde bestemmingsplannen in het gebied. Het nieuwe bestemmingsplan voldoet aan de eisen die zijn gesteld in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en legt de bestaande planologische situatie en rechten vast, waaronder begrepen het genomen en in werking getreden projectbesluit ‘Rozenhoek’ in de wijk “Oosthoeck”.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling een aantal wijzigingen aangebracht ten opzicht van het ontwerpplan. Het betreft wijzigingen naar aanleiding van de beoordeling van ingediende zienswijzen van de Luchtverkeersleiding Nederland en de NV Nederlandse Gasunie. Het betreft een aanvullende regeling voor de bescherming van een radarzone boven het plangebied en een aanpassing van de regels ten behoeve van een gasleiding nabij de N209. Daarnaast zijn (ambtshalve) in de regels enkele wijzigingen aangebracht ten behoeve van de leesbaarheid ervan en is de verbeelding gewijzigd ter plaatse van Het Polderhuis en de Bergweg Noord 21-23.

Een compleet overzicht van de wijzigingen en de bijbehorende motivering is opgenomen in de ‘Nota zienswijzen en staat van wijzigingen’ die onderdeel is van het vaststellingsbesluit en als bijlage in de plantoelichting is opgenomen.

Inzage

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Boterdorp Zuidwest en Oosthoeck” en de bijbehorende stukken liggen vanaf 10 januari 2013 tot en met 20 februari 2013 ter inzage.

De stukken zijn digitaal beschikbaar gesteld en kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl als u zoekt op de naam van het plan of het identificatienummer (ID). Daarnaast zijn de stukken ook in te zien op de gemeentelijke website: www.lansingerland.nl onder Wonen en omgeving (Bestemmingsplannen - Lopende procedures Bergschenhoek). Tot slot liggen de stukken ter inzage in het gemeentehuis te Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1, op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur en in Bleiswijk, Dorpsstraat 7, op maandag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Als u de betreffende stukken buiten de openingstijden wilt inzien of een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 010.

Beroep

Uitsluitend belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U dient dan:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • redelijkerwijs niet te verwijten te zijn dat u geen zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft kunnen brengen;

  • door een wijziging van het bestemmingsplan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na terinzagelegging, dus op 11 januari 2013. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking.

Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven