Logo Amstelveen
Ontwerpbestemmingsplan 4e herziening Amstelveen Noord-West, Laan Rozenburg 15–17, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan '4e Herziening Amstelveen Noord-West, Laan Rozenburg 15-17'.

Voorliggend ontwerp bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van een basisschool met 24 lokalen, een buitenschoolse opvang, een gymzaal, een buitenruimte met parkeermogelijkheden en een avontuurlijk speelterrein mogelijk. Deze nieuwbouw ligt in lijn met een belangrijke doelstelling uit het Integraal Huisvestingsplan Onderwijsvoorzieningen, te weten: het terugdringen van het aantal dislocaties van scholen. Op 27 april 2011 heeft de gemeenteraad besloten tot nieuwbouw van de Roelof Venemaschool aan de Laan Rozenburg 15-17. Voorliggend ontwerp bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische basis voor het beschreven plan.

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels, toelichting en bijlagen liggen met ingang van 11 maart 2013 gedurende zes (6) weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' – 'bestemmingsplannen en structuurvisies' – 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' – 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.05H-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven