Logo Berkelland
Ontwerpbestemmingsplan Borculo, Centrum 2011, Berkelland

Voor het centrum van Borculo is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het omvat het kernwinkelgebied en de omliggende gebieden. Het nieuwe bestemmingsplan geeft vooral de bestaande situatie weer.

In dit bestemmingsplan is een (vernieuwd) kernwinkelgebied opgenomen. Dit gebied strekt zich uit over voornamelijk de Veemarkt en het Muraltplein. Het gebied laat verdere ontplooiing van vooral detailhandel toe. Daar tegenover staat dat de mogelijkheden voor detailhandel vooral aan de zuidzijde van het centrum (op termijn) worden beperkt. Het betreft dan met name de Voorstad en de Steenstraat.

De bestaande woningen zijn opgenomen. Wel zijn als gevolg van de demografische ontwikkelingen (krimp) -voor zover aanwezig- de mogelijkheden voor de bouw van nieuwe woningen beperkt.

Vorig (eerste) ontwerpbestemmingsplan

In het voorjaar van 2012 heeft een ontwerpbestemmingsplan al eens ter visie gelegen. Hierin werden buiten het eigenlijke centrum bepaalde winkels in hun mogelijkheden beperkt, om zo een bundeling van winkelvoorzieningen te verkrijgen. Het beperken van deze winkelfuncties wordt nu nog niet uitgevoerd. Wel wordt onze visie hierover in de toelichting beschreven en wordt het (pas) toegepast in een volgende herziening van dit bestemmingsplan.

Zienswijzen die zijn ingediend over het eerste ontwerpbestemmingsplan van maart 2012 zijn vervallen. Voor het recht op beroep moet opnieuw een zienswijze worden ingediend.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 13 maart tot en met 23 april 2013 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0545 250 250.

U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Website

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘actueel’, ‘ruimtelijke plannen’ en ‘ter inzage’. Het identificatienummer van dit ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1859.BPBCL20110007-0030.

Naar boven