Logo Heerhugowaard
Vastgesteld bestemmingsplan Heerhugowaard – Oost, Heerhugowaard

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 26 februari 2013 het bestemmingsplan Heerhugowaard Oost gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan Heerhugowaard Oost heeft betrekking op de Recreatiewijk, de Bomenwijk I en II, de Molenwijk I en II en de Rivierenwijk Het plangebied ligt aan de oostzijde van Heerhugowaard en wordt begrensd door: de Middenweg, de Van Veenweg, de Oostertocht en de waterpartij tussen de Rivierenwijk en Zuidwijk.

De herziening van het bestemmingsplan heeft tot doel het terugdringen van het aantal bestemmingsplannen, voor gelijke situaties uniforme regels te stellen en het in overeenstemming brengen van de planologische situatie met de werkelijke situatie. Het bestemmingsplan maakt, behoudens enige kleine aanpassingen, geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen in de regels aangebracht ten aanzien van:

  • a. a de bouw- en goothoogten van het perceel Drecht 38 en het Tamarixplantsoen;

  • b. b het bouwvlak van het perceel Middenweg 138;

  • c. c het begrip bijgebouwen;

  • d. d de bouwregels voor goten van bouwdelen zoals dakkapellen;

daarbij is aan de regels toegevoegd:

  • e. e parkeervoorzieningen: aan de bestemmingsomschrijving van de bestemming "Recreatie"

  • f. f de bedrijven aan huisregeling: aan alle bedrijfswoningen;

  • g. g een bed and breakfast regeling: aan de bestemmingen "Wonen";

  • h. h detailhandel; aan de bestemming "Sport", door middel van een functieaanduiding;

en zijn de regels uitgebreid met:

  • i. i artikel 31 "Waarde – Cultuurhistorie";

  • j. j artikel 34 "Veiligheidszone Lpg".

Op de verbeelding is het kruispunt Middenweg – Zuidtangent aangepast. Ten behoeve van de opstelstrook voor het rechtsafslaand verkeer is de bestemming "Groen", over de lengte van de opstelstrook, gewijzigd in de bestemming "Verkeer".

Terinzageligging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 14 maart 2013 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Als u bij zoekterm de naam Bestemmingsplan Heerhugowaard Oost of de code NL.IMRO.0398.BP04HHWOOST00-VA01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 15 maart 2013 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 12 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven