Logo Heerhugowaard
Ontwerpbestemmingsplan ‘ZuidOostHoek’, ontwerpbesluit Hogere Waarden, Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 6 maart 2013 tot en met 16 april 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘ZuidOostHoek’ voor eenieder ter inzage ligt. Tevens ligt overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ten behoeve van een 3-tal woningen die het bestemmingsplan ter hoogte van de Middenweg 30 mogelijk maakt voor eenieder ter inzage.

Inhoud van het bestemmingsplan

In het kader van de actualisering van bestemmingsplannen wordt er een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor de zuidoosthoek van Heerhugowaard. Het plangebied van dit bestemmingsplan ‘ZuidOostHoek’ wordt globaal begrensd door:

  • aan de zuid-oostzijde: door de waterloop die zuidelijk van de eilanden aan de Zuidwijkring en Huygenhoekring loopt;

  • aan de noord-westzijde: door de Middenweg, de waterloop ten zuiden van de Rivierenwijk en vervolgens de Oosttangent, de door te trekken oostelijke ontsluiting tot de Beukenlaan;

  • aan de noord-oostzijde: door de Beukenlaan;

  • aan de zuid-oostzijde: door de Jan Glijnisweg en 't Kruis met meeneming van de woonbebouwing.

De actualisering van bestemmingsplannen heeft onder meer tot doel het terugdringen van het aantal bestemmingsplannen, voor gelijke situaties uniforme regels te stellen en het bieden van een actueel planologisch juridisch kader voor het plangebied. Bestaande bouw- en gebruiksregels zijn zoveel mogelijk gerespecteerd en waar mogelijk verruimd. Voor een aantal percelen wordt de mogelijkheid van nieuwe dakopbouwen in het nieuwe bestemmingsplan uitgesloten. Tevens is een woningbouwinitiatief van 5 woningen aan de Middenweg 30 in dit bestemmingsplan opgenomen. Ten behoeve van deze woningbouwontwikkeling is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB van de Wgh vanwege wegverkeerslawaai voor enkele woningen wordt overschreden. Voor deze woningen heeft het college het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen vanwege het wegverkeerslawaai van de Middenweg.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 6 maart 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam ‘ZuidOostHoek’ invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met dhr. R. Frusch, telefoonnummer 072 57 55594/ e-mail r.frusch@heerhugowaard.nl. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijzen indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk en/of mondeling een zienswijze kenbaar maken over het besluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met dhr. R. Frusch, telefoonnummer 072 57 55594/ e-mail r.frusch@heerhugowaard.nl. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven