Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Stationsgebied e.o.” gereed is.

Het plan heeft tot doel het betreffende gebied en de hierin aanwezige functies in één bestemmingsplan met één samenhangende en actuele regeling en onderbouwing onder te brengen. In het plangebied is één ontwikkeling voorzien. Het betreft de aanleg van een nieuwe gasleiding. Deze leiding loopt parallel aan het spoor.

Het plangebied beslaat in grote lijnen het gebied vanaf de spoorwegovergang aan de Wouwsestraatweg en volgt de spoorlijn tot en met het huidige politiebureau. Aan de oostzijde grenst het gebied aan de spoorlijn.

In het plan is rekening gehouden met de toekomstige invulling van de volgende gebieden: het gebied aan de noordzijde, gelegen tussen de spoorwegovergang en gebouw “De Statie”,.het gebied aan de achterzijde van de huidige kantoren aan de J. Obrechtaan en de spoorlijn en het huidige politiebureau. Het is de bedoeling te komen tot een logische en stedenbouwkundig aanvaarbare afronding van deze gebieden. De ontwikkelingen worden niet rechtstreeks mogelijk gemaakt, maar middels wijzigingsbevoegheden.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 11 maart gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en op www.ruimteliikeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0068-0202). Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling reacties tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge reacties wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven.

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Baalen van het Beleidsatelier (0164) 277514. Heeft u vragen over de procedure dan kunt u contact opnemen met mevrouw Mutsaers van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Vergunningen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0164) 277273.

Naar boven