Startnotitie planMER Buitengebied, Súdwest-Fryslân

Op dit moment wordt er voor de buitengebieden van de voormalige gemeenten Sneek, Wûnseradiel en Nijefurd een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

Voor deze bestemmingsplannen verplicht het Besluit milieueffectrapportage een planMER (milieueffectrapport) op te stellen. Bij een planMER is het de bedoeling dat voor de aangegeven delen van het buitengebied van Súdwest-Fryslân de milieueffecten worden beschreven die de bestemmingsplannen in maximale vorm mogelijk maken. Op dit moment is de startnotitie voor het planMER afgerond. Deze startnotitie vormt het begin van de planMER-procedure en gaat vooral in op de reikwijdte en het detailniveau van het toekomstige planMER. Op dit moment zal de commissie m.e.r. niet om een vrijblijvend advies worden gevraagd. Na deze startnotitie wordt er een ontwerp planMER met een passende beoordeling in de zin van de Natuurbeschermingswet opgesteld.

De procedure van de bestemmingsplannen en het planMER zullen parallel aan elkaar lopen.

Ter inzage

De startnotitie planMER Buitengebied ligt met ingang van 8 maart 2013 t/m 18 april 2013 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

De startnotitie PlanMER Buitengebied is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vooraankondiging

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk reageren op de startnotitie PlanMER Buitengebied. Uw reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge reactie. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw M. Duiven van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken, via het algemeen telefoonnummer 0515-489000.

Naar boven