Logo Eijsden-Margraten
Vaststelling wijzigingsplan ‘Keerestraat 7 te Eckelrade’, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.6 lid 1 sub a en artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 19 februari 2013 het wijzigingsplan “ Keerestraat 7 te Eckelrade” met het identificatienummer NL.IMRO.1903.WPLBUI1010-VG01 ongewijzigd hebben vastgesteld.

In het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ van de voormalige gemeente Margraten inclusief de 1e herziening is in artikel 4.7.4 van de regels een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt de bestemming ‘Agrarisch-Bedrijf’ te wijzigen in de bestemming ‘Agrarisch met waarden’, waarbij gelijktijdig een bestaand gedeelte van deze bestemming wordt gewijzigd in de bestemming ‘Agrarisch-Bedrijf’ ten behoeve van vormverandering van de bouwkavel van een agrarisch bedrijf.

Het college heeft deze wijzigingsbevoegdheid toegepast om het mogelijk te maken de agrarische bouwkavel op het perceel Keerestraat 7, 6251 NJ Eckelrade te wijzigen. Hiervoor is het wijzigingsplan Keerestraat 7 te Eckelrade opgesteld. Het plangebied is plaatselijk bekend als Keerestraat 7 te Eckelrade en kadastraal bekend als gemeente Margraten, sectie M, nrs. 407 (ged.) en 408.

Het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis locatie Eijsden, Breusterstraat 27, 6245 EH Eijsden.

Voor inzage in het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043-458 8488. Het vastgestelde wijzigingsplan is tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.WPLBUI1010-VG01

Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Eijsden-Margraten, 6 maart 2013

Naar boven