Logo Assen
Verkeersbesluit en omgevingsvergunning, aanleggen fietspad langs Zompdijk, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken de volgende besluiten bekend:

  • Een verkeersbesluit (ex artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1, onder d van de Wegenverkeerswet1994);

  • Een omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), onderdelen ‘weg aanleggen of veranderen’.

Ontwerpbesluiten

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken hebben zes weken ter inzage gelegen; van 21 december 2012 tot en met 31 januari 2013. Tegen de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend.

Stukken inzien

Deze stukken liggen met ingang van 8 maart 2013, gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis.

Inhoud

In de Nota Fietsverkeer is beleid ontwikkeld voor het netwerk van fietspaden. Eén van de uitgangspunten is het ontwikkelen van een goed recreatief netwerk van fietspaden. Op de visiekaart is aangegeven dat in Assen-Zuid een recreatief fietspad ontbreekt tussen de omgeving Graswijk en Geelbroek/Eleveld. In de visie ‘Assen aan de Aa’ is dit ook omschreven. De zandweg Zompdijk vormt een verbinding met het Propellerpad en de fietspaden naar Geelbroek en Eleveld. Parallel aan de zandweg wordt een betonnen fietspad met laan beplanting aangelegd.

Crisis- en Herstelwet

Het besluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis; artikel 2.18 en verder van de Crisis herstelwet (Chw). Het ontwikkelingsgebied ‘Assen aan de Aa’ is een deelproject van de FlorijnAs, waarvoor onder de Crisis- en herstelwet een structuurvisie is vastgesteld op 27 oktober 2011. Voor alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de projecten binnen de FlorijnAs, geldt de gemeentelijke coördinatieregeling; paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Mogelijkheden instellen beroep

De dag na aanvang van de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, kan beroep worden ingesteld door degenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op de besluiten van toepassing. Dat betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld,

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven