Logo Capelle aan den IJssel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Fascinatio-Capelsebrug’, Capelle aan den IJssel

Rectificatie (nieuwe termijn inzage en zienswijzen)

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Fascinatio-Capelsebrug” ter inzage is gelegd.

Plangebied

Het plangebied “Fascinatio-Capelsebrug” wordt begrensd aan de:

  • noord- en westzijde: de deelgemeente Prins Alexander;

  • de zuidzijde de Abram van Rijckevorselweg;

  • de oostzijde de ’s-Gravenweg en de Prins Alexanderlaan.

Zakelijke inhoud

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op de nu geldende bestemmingsplannen.

De belangrijkste bestemmingen zijn:

  • Bedrijfsdoeleinden. De bestemmingen Kantoren en Bedrijfsdoeleinden zijn samengevoegd tot één bestemming Bedrijfsdoeleinden. Deze bestemming geldt voor de randen van Fascinatio, het Van Rijckevorselpark en de kantoren aan de ’s-Gravenweg. Voor de nog onbebouwde locaties in Fascinatio is nagenoeg de geldende regeling overgenomen.

  • Wonen. Er is een uitbreidingsregeling voor woningen opgenomen. Buiten de vergunningvrije mogelijkheden op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) zijn beperkt enkele uitbreidingsmogelijkheden in de regels opgenomen.

  • Horeca. De bestemming Horeca geldt voor het horecacluster aan de ’s-Gravenweg met McDonald’s, Kentucky Fried Chicken en Subway.

Voor het deelgebied Capelsebrug zijn op dit moment geen nieuwe ontwikkelingen voorzien. Zodra zich daar concrete ontwikkelingen voordoen volgt een aparte procedure.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Voor de locatie Rhijnspoor 271-279 en 280 is de mogelijkheid voor vestiging van een horeca-leisure centrum opgenomen.

Voor een locatie nabij het metrostation Capelsebrug, ten oosten van de twee appartementen torens en ten westen van het Abram van Rijckevorselplein, is de bestemming Bedrijfsdoeleinden opgenomen. Nieuw is dat voor deze locatie tevens is opgenomen dat woningbouw door middel van een wijzigingsbevoegdheid mogelijk kan worden gemaakt.

Voor informatie over deze en de overige bij het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar de “Nota overleg en inspraak”, die als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan is opgenomen.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 zijn het ontwerpbestemmingsplan “Fascinatio-Capelsebrug” en de daarbij behorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier.

Het informatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan “Fascinatio-Capelsebrug” naar voren brengen.

Dit kan door het sturen van een brief aan de gemeenteraad (onder vermelding van OBP Fascinatio-Capelsebrug), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl (vindplaats: via de bekendmaking, 6 maart 2013).

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met de heer L. Verschoor, telefoonnummer (010) 2848791, e-mail l.verschoor@capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Capelle aan den IJssel, 6 maart 2013.

Naar boven