Logo Voorst
Ontwerpbeeldkwaliteitsplan Dijkterp Voorsterklei en ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen, Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan Dijkterp Voorsterklei en ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen

Met ingang van 7 maart 2013 liggen voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage een ontwerp van het beeldkwaliteitsplan Dijkterp Voorsterklei en een ontwerp van het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Deze ontwerpen kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw P. Dekker. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 43. De ontwerpstukken zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken.

In het kader van het project "Dijkverlegging Voorsterklei" zal het agrarische bedrijf dat momenteel gevestigd is aan de Voorsterklei 13-15 in Voorst verplaatst worden naar een meer noordelijk gelegen locatie. Het beeldkwaliteitsplan geeft het kader voor het te ontwikkelen architectonisch ontwerp voor het nieuwe agrarische erf en de bebouwing. Na vaststelling door de raad vormt dit beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand voor het desbetreffende gebied en komt voor dit gebied daarmee in de plaats van de Welstandsnota. Het beeldkwaliteitsplan zal na vaststelling worden opgenomen in en onderdeel uitmaken van de Welstandsnota gemeente Voorst.

Gedurende de bovengenoemde periode kan iedereen zienswijzen naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Voorst. Per e-mail is dit mogelijk via raad@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Dijkterp Voorsterklei. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Twello, 6 maart 2013

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven