Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplan ‘’s-Gravenweg 2012’ te Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “’s-Gravenweg 2012” te Nieuwerkerk aan den IJssel met ingang van donderdag 7 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt in Nieuwerkerk aan den IJssel tussen de N219 en het recreatiegebeid Hitland in. Het deel van de ’s-Gravenweg waarover het gaat ligt ten oosten van de “Scheve Overweg” en loopt tot de Groenendijk. Hieronder valt een klein deel van de Kerklaan (’s-Gravenweg tot kruispunt N219), Rijskade, Kortlandtstraat en de Britten.

Inhoud plan

Het geldende bestemmingsplan voor de ’s-Gravenweg is ouder dan 10 jaar. In het kader van de actualisering van het bestemmingsplan binnen de gemeente Zuidplas, wordt het bestemmingsplan

“’s-Gravenweg” opgepakt. Het nieuwe bestemmingsplan van de ’s-Gravenweg vervangt het oude bestemmingsplan. De ’s Gravenweg wordt beschouwd als een gewaardeerd landschappelijke drager dat mede door het aangrenzende “slagenlandschap”een uniek karakter kent. De toename van het gebruik staat enigszins op gespannen voet met de landschappelijke waarden. Het nieuwe bestemmingsplan biedt regels waarbinnen ruimte wordt geboden aan het realiseren van opstallen op een wijze dat de landschappelijke waarden van de ’s Gravenweg behouden blijven.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen liggen met ingang van donderdag 7 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.Bp’sGravenweg2012-Ow01 ).

Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl).

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondelinge zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijk

Uw zienswijze kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM, telefonisch bereikbaar via (0180) 637 711.

Naar boven