Logo Stichtse Vecht
Bestemmingsplan Vreeland Oost, beeldkwaliteitplan, geurverordening, vormvrije m.e.r.-beoordeling, anterieure overeenkomst en openbare wegen voor het plangebied Vreeland Oost, gemeente Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het bestemmingsplan Vreeland Oost, het beeldkwaliteitplan, de geurverordening en de anterieure overeenkomst (alle, met uitzondering van het beeldkwaliteitplan, inclusief bijlagen) vanaf vrijdag 11 januari tot en met donderdag 21 februari 2013 ter inzage liggen.

De gemeenteraad van de gemeente Stichtse Vecht heeft in haar vergadering van 18 december 2012 voor het gebied ten oosten van Vreeland besloten:

  • het bestemmingsplan Vreeland Oost gewijzigd vast te stellen en het beeldkwaliteitsplan en de geurverordening ongewijzigd vast te stellen;

  • dat gelet op de vormvrije m.e.r.-beoordeling geen plan-m.e.r. of m.e.r.-beoordeling wordt uitgevoerd ten behoeve van het bouwen van woningen in het gebied;

  • met de anterieure overeenkomst in te stemmen en geen exploitatieplan vast te stellen;

  • in te stemmen met het openbare karakter van de wegen en voetpaden inclusief bermen binnen het plangebied van het bestemmingsplan Vreeland Oost zoals bedoeld in de artikelen 4 en 5 van de Wegenwet;

  • tevens in te stemmen met een verdere uitwerking van een aantal voorgestelde aanpassingen aan de Kleizuwe, tussen de Raadhuislaan en de Kleizuwe 123.

De vormvrije m.e.r.-beoordeling is in de plantoelichting van het bestemmingsplan verwerkt. In de bijlagen behorende bij het bestemmingsplan is de anterieure overeenkomst opgenomen met een kaart waarop de openbare wegen, voetpaden en bermen zijn ingetekend en is een kaart opgenomen van de voorgestelde wijzigingen aan de Kleizuwe.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische mogelijkheid voor de bouw van maximaal 60 woningen aan de oostzijde van Vreeland. Dit betekent dat het huidige biomassaverwerkende bomenrooibedrijf Driessen Vreeland bv, gevestigd aan de Kleizuwe 105a te Vreeland, vertrekt, om plaats te maken voor de woningbouw. De zienswijzen die zijn ingediend op het ontwerp zijn beantwoord en het plan is hierop aangepast. De wijzigingen kunt u lezen in de nota zienswijzen, welke als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd. In het beeldkwaliteitplan zijn nadere criteria geformuleerd waaraan de woningen met bijbehorende voorzieningen en buitenruimte dienen te voldoen. Om de milieutechnische uitbreidingsmogelijkheden van de nabijgelegen veehouderij te waarborgen, is een geurverordening vastgesteld. Voorts valt de bouw van 60 woningen ruimschoots onder de drempelwaarde (van 2000 woningen of meer) als bedoeld in categorie 11.2 onderdeel D van de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, tengevolge van de geplande woningbouw, uitgesloten moet worden geacht. In de anterieure overeenkomst heeft de gemeente een aantal afspraken met de initiatiefnemer vastgelegd.

Inzien

U kunt het bestemmingsplanplan (NL.IMRO.1904.BPvreelandoostVLD-VG01), het beeldkwaliteitplan, de geurverordening en de anterieure overeenkomst vanaf vrijdag 11 januari 2013 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Vanaf vrijdag 11 januari kunt u na het maken van een afspraak (0346-254000) gedurende 6 weken terecht bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen voor het inzien van en het stellen van vragen over dit bestemmingsplan. Wilt u het plan alleen inzien, dan kan dat zonder afspraak vanaf vrijdag 11 januari gedurende 6 weken van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur bij het Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34 in Loenen aan de Vecht.

Reageren

Vanaf vrijdag 11 januari 2013 kan een ieder gedurende 6 weken beroep instellen tegen het deel van het bestemmingsplan dat gewijzigd is vastgesteld. Tegen het deel van het bestemmingsplan dat ongewijzigd is vastgesteld kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, evenals belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek tot voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op de procedure van het bestemmingsplan zijn de procedurevoorschriften van afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Het beeldkwaliteitplan, de geurverordening, het besluit om geen plan-m.e.r. of m.e.r.-beoordeling uit te voeren, het besluit om geen exploitatieplan op te stellen en het besluit om in te stemmen met het openbare karakter van de wegen, voetpaden en bermen in het plangebied zijn niet afzonderlijk vatbaar voor beroep en kunt u betwisten in een beroepschrift gericht tegen het bestemmingsplan. De geurverordening treedt de dag na deze bekendmaking in werking.

Naar boven