Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan Bezemronde 1 Kernen, Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Bezemronde 1 Kernen’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2013BEZK0001-0201 en de daarbij behorende stukken van donderdag 7 maart tot en met woensdag 17 april 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen . Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Dit bestemmingsplan is het vervolg van het actualiseringsproject dat de gemeente Ede een aantal jaar geleden is gestart. De meeste plangebieden van de kernen zijn inmiddels geactualiseerd of daar loopt momenteel een procedure voor. De bestemmingsplannen zijn conserverend van aard. Dat betekent dat zoveel mogelijk de bestaande situatie is bestemd waarbij reeds verleende bouwvergunningen en vrijstellingen/ontheffingen zijn verwerkt. Voor bepaalde gebieden zijn in de recent opgestelde bestemmingsplannen zogenaamde witte vlekken opgenomen of sluiten plangrenzen niet goed op elkaar aan. Voor sommige van deze witte vlekken of andere grondgebieden, die nog niet zijn voorzien van een actueel bestemmingsplan, bereiden het college van burgemeester en wethouders momenteel een bestemmingsplan voor. De plangebieden bevinden zich in Bennekom, Ede en Lunteren.

De volgende plangebieden krijgen met dit bestemmingsplan een actuele bestemming:

Bennekom

Bennekom-West:

Het plangebied in Bennekom-West wordt aan de noordzijde globaal begrensd door de Molenstraat, aan de oostzijde door de Achterstraat, aan de west- en zuidzijde door de Nergenase Bosweg.

Ede

Horapark:

Het plangebied bevindt zich in het zuidoosten van Ede. De noordelijke grens wordt gevormd door het Enkaterrein. Ten zuiden en ten oosten wordt het plangebied globaal begrensd door de Horalaan en ten westen door de Bennekomseweg.

Hoek Klinkenbergerweg/Eikenlaan:

Dit plangebied wordt aan de noordzijde globaal begrensd door de Eikenlaan/ Nieuwe Kazernelaan, aan de westzijde door de Klinkenbergerweg en aan de zuidoostzijde door het plangebied van de Kazerneterreinen.

Magnoliaterrein:

Dit plangebied is gelegen op de hoek van de Eikenlaan en de Stationsweg.

Valley Center:

Dit plangebied heeft betrekking op Cinemec en de westelijke grens wordt gevormd door het plangebied van het bestemmingsplan Maandereng en Rietkampen. Het noorden van het plangebied wordt globaal begrensd door de Laan der Verenigde Naties, het zuiden door de Rijksweg A12 en het oosten wordt het gebied wordt begrensd door de dr. Willem Dreeslaan.

Lunteren

Westzoom:

De Westzoom (zoekzone stedelijke functies), dit plangebied is gelegen in het zuidwesten van Lunteren met uitzondering van de ontwikkelingsgebieden Haverkamp en het merendeel van de Zandscheer. In dit plangebied is ook voorzien in de ontwikkeling van twee vrijstaande woningen.

Strook Lunteren Zuid-oost:

Het plangebied bevindt zich in het zuidoosten van Lunteren. Het plangebied is – globaal gezien – gelegen ten zuiden van het Zwartewater en ten noorden van de Hoge Veenweg. Ten westen wordt het gebied begrensd door de spoorlijn Amersfoort, Ede-Wageningen en ten oosten door de Veenweg.

Ontwikkelingen

Daarnaast wordt ook een ontwikkeling mogelijk gemaakt in het zuidwesten van Lunteren, waarbij twee vrijstaande woningen mogelijk worden gemaakt aan de Westzoom te Lunteren (gelegen in het ontwikkelingsgebied van de Zandscheer).

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u mevrouw J. Buliga, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 80831.

Ede, 6 maart 2013

Naar boven