Logo Assen
Onherroepelijk bestemmingsplan, uitwerkingsplan en exploitatieplan t.b.v. aansluiting Assen TT, Assen

Er is geen beroep ingesteld noch een voorlopige voorziening aangevraagd tegen het op 20 december 2012 vastgestelde bestemmingsplan Aansluiting Assen TT en Oefenterrein Baggelhuizen (identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP20121004-C001), het bijbehorende exploitatieplan Werklandschap Assen-Zuid 2012 en het op 13 november 2012 vastgestelde uitwerkingsplan Hoofdontsluiting (identificatienummer NL.IMRO.0106.99UW20121003A-C001). De plannen zijn onherroepelijk geworden met ingang van 15 februari 2013.

Bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit het gebied voor de verbindende infrastructuur (zuidelijk deel) en het natuurterrein in het recreatiegebied Baggelhuizen (noordelijk deel). Het plangebied voor de verbindende infrastructuur ligt ten zuiden van de kern Assen. Het gebied ligt grotendeels aan de westzijde van de A28. Het overige gebied betreft een deel van de A28 en daar aansluitend een deel aan de oostzijde van de A28. Aan de westzijde van het plangebied ligt het TT-Circuit en aan de zuidzijde grenst het aan de gemeente Midden-Drenthe. Het oefenterrein Baggelhuizen ligt ten zuidwesten van de kern Assen, ten westen van de A28 en ten noorden van het dorp Witten. Aan de noordzijde wordt het onder meer begrensd door de Zoom en aan de zuidzijde door de Baggelhuizer Plas.

Het bestemmingsplan vormt het kader voor de nieuwe aansluiting op de A28. Tevens maakt het bestemmingsplan een fietsverbinding over de A28 mogelijk. Het overige gebied wordt groen met recreatief medegebruik. Tevens maakt het plan het gebruik van het bos- en heideterrein bij de Baggelhuizerplas voor militaire doeleinden mogelijk.

Uitwerkingsplan

Het plangebied ligt binnen het plangebied van het op 27 oktober 2011 vastgestelde bestemmingsplan Werklandschap Assen-Zuid en ligt aan de zuidkant van de stad. Het gebied wordt globaal begrensd door de A28 aan de westkant, de N33 aan de noordkant, de spoorlijn Groningen-Zwolle aan de oostkant en aan de zuidzijde door de hoofdwatergang van het Waterschap Hunze en Aa’s.

Het uitwerkingsplan vormt het kader voor aanleg van de infrastructuur aantakkend op de nieuwe op- en afritten van de A28.

Het digitale bestemmingsplan en uitwerkingsplan kunt u raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het exploitatieplan is als bijlage bij het uitwerkingsplan te vinden en te raadplegen.

Het is niet mogelijk om in bezwaar te gaan of beroep aan te tekenen tegen de onherroepelijke plannen.

Naar boven