Logo Leiden
Weigering omgevingsvergunning Lammenschansweg 130h, Leiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend dat bij besluit van 26 februari 2013 de aanvraag omgevingsvergunning, NL.IMRO.0546.PB00032-0301, voor de uitbreiding van een bedrijfsruimte, is geweigerd. Tegen het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning is een zienswijze ingebracht. Daarop heeft door het college een heroverweging van de aanvraag plaatsgevonden. Na grondiger en nauwkeuriger toetsing van de aanvraag aan de Verordening Ruimte van de provincie Zuid-Holland is gebleken dat de beoogde uitbreiding strijdig is met deze provinciale verordening. Ook vanuit het beleid van Holland-Rijnland blijkt de ontwikkeling als niet-wenselijk te worden gezien. Het college heeft daarop besloten dat de aanvraag geweigerd dient te worden.

Ter inzage

Het besluit met bijbehorende stukken ligt van donderdag 7 maart 2013 t/m woensdag 17 april 27 februari 2013 (zes weken) ter inzage in het atrium van het stadhuis, Stadhuisplein 1 en in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur (donderdag tot 20.00 uur) en zaterdag van 9.00-13.00 uur. De mededeling tot weigering van de omgevingsvergunning is tevens digitaal beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens bovengenoemde beroepstermijn kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit

Een beroepschrift kunt u verzenden naar de rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00-16.00 uur en vrijdag van 9.00-12.00 uur, (e-mail: service.bowo@leiden.nl, tel. 14 071).

Naar boven