Logo Sliedrecht
Ontwerpbestemmingsplan Rivierdijk Oost, Sliedrecht

Ter inzage

Vanaf 8 maart 2013 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Rivierdijk Oost’ ter inzage. Gedurende zes weken kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.bp01rivierdijkoost-2001). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten Ruimtelijke Plannen.

Inhoud en plangebied

De gemeente heeft geconstateerd dat het niet lukt om voor 1 juli 2013 een bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Watertorenterrein vast te stellen. Daarom is besloten om over te gaan op een alternatief scenario. Voor het Watertorenterrein en de achterliggende woningen en andere panden aan de Rivierdijk 98 t/m 234 (die binnen de invloedssfeer van de ontwikkeling van het Watertorenterrein liggen) wordt, in afwachting van de woningbouwontwikkeling van het Watertorenterrein, een tijdelijke beheersverordening vastgesteld.

Voor het overige gebied wordt het bestemmingsplan ‘Rivierdijk Oost’ opgesteld. Het plangebied van dit bestemmingsplan bestaat uit twee delen. Het eerste deelgebied omvat de woningen aan de Rivierdijk 397 t/m 489 en de woningen en bedrijven aan de Rivierdijk 236 t/m 338. Het tweede deelgebied omvat de woningen aan de Rivierdijk 161 t/m 189 en Zaaistoep 1 t/m 13 en de woningen en bedrijven aan de Rivierdijk 2 t/m 90 alsmede de woningen en bedrijfspanden aan de Rietlanden.

Het bestemmingsplan heeft een consoliderend karakter. De bestaande bebouwing aan de dijk en op de bedrijfspercelen en het bestaande gebruik wordt vastgelegd. Wel verandert de situatie voor een aantal woningen langs de Rivierdijk in die zin dat deze nu op het gezoneerde industrieterrein liggen en in de nieuwe situatie niet meer. Daardoor genieten deze woningen in de nieuwe situatie bescherming tegen industrielawaai. Voor de bedrijven direct langs de Beneden Merwede (links en rechts van het Watertorenterrein) geldt dat zij bedrijven op een gezoneerd industrieterrein blijven. De bedrijven aan het begin van de Rivierdijk worden aan het gezoneerde industrieterrein onttrokken. Uitgezonderd de nieuwbouw van een woning aan de Rivierdijk 40 zijn er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan opgenomen.

Mogelijkheid zienswijzen

Tijdens de periode waarin het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 963.

Naar boven