Logo Sliedrecht
Ontwerp beheersverordening Watertorenterrein, Sliedrecht

Ter inzage

Vanaf 8 maart 2013 ligt de ontwerp beheersverordening ‘Watertorenterrein’ ter inzage. Gedurende zes weken kan een ieder de verordening inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt de beheersverordening ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.bvo01watertoren-2001).

De ontwerp beheersverordening is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten Ruimtelijke Plannen.

Inhoud en plangebied

De gemeente heeft geconstateerd dat het niet lukt om voor 1 juli 2013 een bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Watertorenterrein vast te stellen. Daarom is besloten om over te gaan op een alternatief scenario. Voor het Watertorenterrein en de achterliggende woningen en andere panden aan de Rivierdijk 98 t/m 234 (die binnen de invloedssfeer van de ontwikkeling van het Watertorenterrein liggen) wordt, in afwachting van de woningbouwontwikkeling van het Watertorenterrein, een tijdelijke beheersverordening vastgesteld.

De beheersverordening legt de ruimtelijke mogelijkheden uit de geldende bestemmingsplannen en het bestaande gebruik vast. Dit betekent dat panden met bijvoorbeeld een woonfunctie ook als zodanig worden aangewezen. Daarnaast regelt de beheersverordening evenals een bestemmingsplan de mogelijkheden voor het bouwen in de achtertuin of het plaatsen van een aanbouw aan de woning. Voor het Watertorenterrein blijven de regels van het nu geldende bestemmingsplan van kracht.

De looptijd van de beheersverordening wordt bepaald op maximaal twee jaar. Dit betekent dat binnen deze periode de besluitvorming rond het bestemmingsplan Watertorenterrein plaats dient te vinden. De beheersverordening is van kracht tot het moment waarop een bestemmingsplan voor het Watertorenterrein wordt vastgesteld.

Mogelijkheid zienswijzen

Tijdens de periode waarin de ontwerp beheersverordening ter inzage ligt kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over de beheersverordening kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 963.

Naar boven