Logo Woerden
Toepassen coördinatieregeling Zandwijksingel Woerden

De Coördinatieverordening Woerden 2012, gebaseerd op paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), wordt toegepast op het project aan de Zandwijksingel tot verbreden van het talud (berm) aan de waterkant. Het besluitvormingsproces is gebundeld.

Dit heeft geleid tot de volgende besluiten:

  • 1. Vaststelling bestemmingsplan

    Op 28 februari 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Zandwijksingel, met ID nummer NL IMRO.0632.zandwijksingel-bVA1, vastgesteld. Veranderd is de bestemming “Water” in “Groen”. De nieuwe bestemming ligt binnen het bestemmingsplan Binnenstad Woerden op de grens met het bestemmingsplan Schilderskwartier Woerden, nabij de Zandwijksingel, groot ca 330 m2 en ca 100 meter lang.

  • 2. Verlening omgevingsvergunning

    Op 4 maart 2013 is omgevingsvergunning verleend voor met name een damwand (beschoeiing) op de nieuwe waterlijn langs de Zandwijksingel.

Inzage

Beide besluiten met bijbehorende stukken zijn gedurende zes weken van donderdag 7 maart 2013 tot en met 17 april 2013 ter inzage:

  • a. in het Informatiecentrum in De Koepel van het gemeentehuis te Woerden, Blekerijlaan 14, én

  • b. op de website www.woerden.nl

Het nieuwe bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Er zijn eerder tegen het ontwerp bestemmingsplan geen zienswijzen ontvangen. Belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij eerder geen zienswijze hebben ingediend kunnen gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage legging (tevens beroepstermijn) tegen één of tegen beide besluiten beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een beroep dient gemotiveerd te zijn. Het indienen van een pro-forma beroepschrift is niet toegestaan.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht (kosten) in rekening gebracht.

Inwerkingtreding

Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn op donderdag 18 april 2013, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Woerden.

Naar boven