Logo Zaanstad
Ontwerpbestemmingsplan Saendelft en ontwerpbesluit hogere waarden, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van donderdag 7 maart 2013 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 17 april 2013) voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Saendelft, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3774BP-0201.GML), met bijbehorende stukken en;

  • het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege het railverkeer van het spoortraject Zaandam-Alkmaar en het wegverkeer op de Provincialeweg, in het kader van het bestemmingsplan Saendelft, ten behoeve van de uitbreiding met een bouwlaag van de het huidige schoolgebouw van de school de Bijenkorf op de locatie Saenredamstraat 36 te Assendelft met bijbehorende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de woonwijk Saendelft en het dorpslint en woongebied in Assendelft Noord. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • in het noorden en oosten achtereenvolgens door:

    • het station Krommenie-Assendelft;

    • de spoorlijn tot aan Dorpsstraat 1080;

    • de Dorpsstraat;

    • het water langs de Vrije Heerlijkheid, via de Rekenmeester naar de vaart de Binnen Delft tot aan de Noorderveenweg;

  • in het zuiden door:

    • Noorderveenweg, inclusief de Dorpsstraat tot en met nummer 667a;

    • de nieuwe woningbouwlocatie Tuinwijk (deelplan 6) tot en met Noorderweg 9;

  • in het westen door het voetpad langs de te ontwikkelen wijk Kreekrijk tot aan de spoorlijn.

Het plangebied van bestemmingsplan Saendelft bestaat grotendeels uit de nieuwbouw van het woningbouwprogramma Saendelft en de bestaande bebouwing in Assendelft-Noord. Aan de Dorpsstraat en aan de Kaaikhof zijn gebieden met gemengde bebouwing (woningen en lichte bedrijvigheid) en verspreid door het plangebied zijn bestaande bedrijven aanwezig. Naast enkele locaties die nog bebouwd zullen worden in het kader van het programma Saendelft worden de komende jaren weinig nieuwe ontwikkelingen verwacht. Veel van de nu geldende bestemmingsplannen zijn gedateerd en daarom niet meer afgestemd op de huidige situatie. Het doel van dit bestemmingsplan is dan ook het bieden van een actueel planologisch juridisch kader.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan Saendelft en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden met bijbehorende stukken liggen op de volgende wijzen ter inzage:

  • elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl onder het thema ‘Wonen, leven en werken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam. Openingstijden: maandag – woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag van 8.30- 19.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Inloopbijeenkomst: Op dinsdag 2 april 2013 wordt van 19.00 – 21.00 uur over het ontwerpbestemmingsplan een inloopbijeenkomst georganiseerd in buurtcentrum De Kaaik, Parkrijklaan121, 1567 HD Assendelft.

Mogelijkheid om zienswijze in te dienen:

Ontwerp bestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde periode van ter inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Saendelft’. Er kunnen géén schriftelijke zienswijzen per e-mail ingediend worden.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Belanghebbenden kunnen in de periode van inzage hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen moeten gestuurd worden naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Saenredamstraat 36’. Er kunnen géén schriftelijke zienswijzen per e-mail ingediend worden.

Indienen van mondelinge zienswijzen

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan, bij voorkeur tussen 10.00 en 12.00 uur, een afspraak worden gemaakt met mevr. C. Niessen-Kruiswijk van de afdeling Planologische kaders van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Naar boven