Logo Soest
Vaststelling wijzigingsplan ‘Lange Brinkweg 31 A’, Soest

Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij bij besluit van 26 februari 2013 het wijzigingsplan “Lange Brinkweg 31 A” (NL.IMRO.0342.WPSOE0001-0301) ongewijzigd hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan voorziet in een nieuwe juridisch-planologische regeling die het volgende mogelijk maakt:

  • de bestaande bedrijfswoning blijft gehandhaafd, met de nieuwe bestemming 'wonen';

  • op het perceel een nieuwe eengezinswoning wordt gebouwd, met eveneens de bestemming 'wonen';

  • een deel van het agrarisch bedrijfsperceel als nieuwe bestemming 'agrarisch met waarden' krijgt.

Informatie en procedure

Het B&W-besluit, het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 7 maart 2013 gedurende een periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis bij het omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest. Het loket is iedere werkdag geopend tussen 08.30 uur -13.00 uur en op donderdag tussen 08.30 – 20.00 uur en bij Idea, kunstcentrum, bibliotheek en theater, Willaertstraat 49 te Soest.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via internet: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het bestemmingsplan is eveneens digitaal in te zien via www.soest.nl/bestemmingsplannen.

Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Rechtsmiddel

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan gedurende de ter inzage termijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht bij burgemeester en wethouders van de gemeente Soest. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Soest treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven