Logo Zeeland
Voornemen inpassingsplan marinierskazerne Vlissingen, Zeeland

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken, op grond van artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening jo. artikel 3:12, leden 1 en 2, van de Algemene wet bestuursrecht, bekend voornemens te zijn in 2013 een inpassingsplan voor te bereiden om realisatie van een marinierskazerne in Vlissingen planologisch mogelijk te maken. Het inpassingsplan omvat het gebied dat is omsloten door de Buitenhaven Vlissingen, het bedrijventerrein Poortersweg, de Havenweg en de rioolwaterzuiveringsinstallatie Ritthem.

Ten aanzien van dit voornemen worden nog geen stukken ter inzage gelegd en kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend. Er worden geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit inpassingsplan.

Inspraak is mogelijk, zodra het voorontwerp van het inpassingsplan voor dit gebied op grond van de Inspraakverordening van de Provincie Zeeland naar buiten wordt gebracht. De stukken zullen dan in het provinciehuis in Middelburg en de gemeentehuizen van Vlissingen, Middelburg en Borsele ter visie worden gelegd en via de website van de Provincie beschikbaar worden gesteld.

Op grond van artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening zal bij de voorbereiding van het inpassingsplan overleg worden gevoerd met de betrokken overheden en instanties.

Op het inpassingsplan voor de marinierskazerne Vlissingen is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit zorgt voor kortere procedures en coördinatie van vergunningaanvragen, waardoor de marinierskazerne sneller kan worden gerealiseerd.

Voor nadere informatie over het inpassingsplan kunt u contact opnemen met dhr. E.W. de Koning, telefoon 0118-631927 of e-mail ew.de.koning@zeeland.nl

Middelburg, 6 maart 2013

Gedeputeerde Staten van Zeeland,

J.M.M. Polman, Commissaris van de Koningin

A.W. Smit, provinciesecretaris/algemeen directeur

Naar boven