Logo Noordwijkerhout
Vastgesteld wijzigingsplan ‘Zilkerduinweg 362b’, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge de artikelen 3.9a en 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 11 december 2012 het wijzigingsplan Zilkerduinweg 362b, hebben vastgesteld.

Ligging plangebied en omschrijving plan

In de eerste herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied” is de “Ruimte-voor-Ruimte” regeling opgenomen. Doel van deze regeling is het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied door de sloop van agrarische bedrijfsgebouwen en kassen die niet in het landelijk gebied passen en de landschappelijke kwaliteit teniet doen.

Door middel van een binnenplanse wijzigingsbevoegdheid, waarbij het college van burgemeester en wethouders is aangewezen als bevoegd gezag, biedt het bestemmingsplan “Buitengebied” onder voorwaarden, de mogelijkheid om door sanering van 5.000 m2 glas en/of 1.000 m2 bedrijfsbebouwing, één compensatiewoning te realiseren, met een maximum van 3 en de overige vrijkomende grond voor de open bollenteelt te bestemmen.

Hierbij dient bij de sloop van de voormalige bedrijfsgebouwen te worden aangetoond dat, de agrarische functie niet meer vervuld kan worden, de ontwikkelingsfunctie van agrarische bedrijven in de omgeving door de komst van de compensatiewoning niet onevenredig wordt geschaad en dat er landschappelijk gezien een kwaliteitsverbetering wordt bereikt, waarmee bijgedragen wordt aan het behoud van een vitaal bollencomplex.

Het plangebied van voornoemd wijzigingsplan is gelegen binnen de grens van het bestemmingsplan “Buitengebied”. Doel van dit wijzigingsplan is om de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken.

Ter inzage legging

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt vanaf woensdag 6 maart 2013 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de publieksbalie Ruimte en Bouwen. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.noordwijkerhout.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende deze termijn van 6 weken kan tegen het besluit van ons college door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Belanghebbenden zijn in dit geval degenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend en degenen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze kenbaar te maken.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Ingeval van onverwijlde spoed kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in dat geval niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Noordwijkerhout, 5 maart 2013.

Naar boven