Logo Aalburg
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen’, Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 29 januari 2013 het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen’ met identificatienummer ‘NL.IMRO.0738.SP0000-GV01’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan regelt de dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen voor het gehele gemeentelijke grondgebied van de gemeente Aalburg. Dit gemeentebrede bestemmingsplan wordt ook wel een sectorplan genoemd en regelt in één keer nagenoeg alle dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen. Concreet regelt het bestemmingsplan de bescherming van de leidingen, de waarden, waterstaat, milieuzones, veiligheidszones en vrijwaringszones.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad naar aanleiding van de ingediende zienswijzen in de regels van het bestemmingsplan artikel 3, 6 en 10 aangepast en in de verbeelding de Waarde Archeologie voor de percelen Dijksteeg 10 en Dorpsstraat 2 verwijderd.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 7 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Aalburgloket. Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden van het Aalburgloket van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kennis worden genomen. Het bestemmingsplan kunt u inzien bij balie “Bouwen en milieu”. U kunt het Aalburgloket vinden aan de Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het plan, met het identificatienummer NL.IMRO.0738.SP0000-GV01, is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.aalburg.nl.

Binnen de hierboven genoemde terinzageleggingstermijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven