Logo Weert
Kennisgeving MER bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’ en terinzagelegging bestemmingsplan als ontwerp, Weert

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 7 maart 2013 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 17 april 2013, bij het loket Ruimtelijke Zaken in het stadhuis, Beekstraat 54, ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’ samen met het MER (Milieueffectrapportage) dat hiervoor is opgesteld, met bijbehorende toelichting en ontwerpbesluit en dat gedurende dit tijdvak eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar kan maken bij de gemeenteraad. Het MER en het bestemmingsplan liggen tevens ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 te Weert en zijn digitaal raadpleegbaar via www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0988.BPBuitengebied-ON01.

Het bestemmingsplan Buitengebied 2011 omvat het volledige buitengebied, met uitzondering van het bebouwde gebied van de stad Weert, de kernen Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy alsmede de bedrijventerreinen Kanaaalzone I, II en III, Kampershoek en Kamperhoek 2.0, De Kempen, Vrakker, Centrum Noord, Roermondseweg, Leuken-Noord, Doolhof, Dr. Schaepmanstraat en Savelveld.

Het MER is nodig voor het bestemmingsplan Buitengebied omdat dit plan een kader zal vormen voor m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten en er een Passende Beoordeling nodig is op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 voor de effecten van het plan op Natura 2000-gebieden.

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor dit MER heeft vanaf 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 ter inzage gelegen. De Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) heeft op 9 januari 2013 een Advies reikwijdte en detailniveau MER Bestemmingsplan Buitengebied 2011 uitgebracht. Het advies van de Commissie m.e.r. is meegenomen in het MER, evenals de reacties van de geraadpleegde bestuursorganen en de ingekomen zienswijzen.

Gedurende de periode van ter inzage legging kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het MER en het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2011 mondeling of bij voorkeur schriftelijk bij de gemeenteraad van Weert, Postbus 950, 6000 AZ Weert indienen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0495) 575 221.

Weert, 6 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Weert, de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven