Logo Heerde
Vaststelling structuurvisie Heerde 2025, gemeente Heerde

Het college van Heerde maakt bekend dat de gemeenteraad van Heerde, op grond van artikel 2.1. Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, in de openbare vergadering van 17 september 2012 de Structuurvisie Heerde 2025 heeft vastgesteld.

Inhoud structuurvisie

De structuurvisie beschrijft het panorama van de gemeente Heerde in 2025. Daarnaast wordt aangegeven welke waarden de verschillende deelgebieden van de gemeente hebben en op basis van welke principes deze verder ontwikkeld kunnen worden. De Structuurvisie bevat een uitnodiging om de kwaliteiten van de gebieden verder te versterken. Daarmee is de Structuurvisie Heerde 2025 het kader voor de ontwikkeling van de gemeente Heerde tot 2025.

Inspraakreacties

Het ontwerp van de Structuurvisie Heerde 2025 heeft vanaf 8 februari 2012 zes weken ter inzage gelegen. Hierop is een aantal reacties ingediend waarvan een aantal heeft geleid tot wijziging van het ontwerp van de Structuurvisie Heerde 2025. Daarnaast heeft de gemeenteraad nog wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Een breed samengestelde klankbordgroep heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het ontwerp van de Structuurvisie Heerde 2025.

Structuurvisie inzien?

Iedereen kan de vastgestelde structuurvisie inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.heerde.nl. De papieren versie ligt vanaf woensdag 6 maart 2013 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis te Heerde op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur.

Bezwaar en/of beroepstermijn

Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kan, op grond van artikel 8.5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld. Hieraan ligt ten grondslag dat burgers niet juridisch gebonden zijn aan de structuurvisie.

Het college van Heerde, 5 maart 2013

W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen, burgemeester

B. van Zuthem, gemeentesecretaris

Naar boven