Logo Ubbergen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Ubbergen’, Ubbergen

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat gedurende 6 weken, het ontwerpraadsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage liggen op het gemeentehuis. Tevens is het ontwerpraadsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken digitaal in te zien en te downloaden op www.ubbergen.nl. Het digitale ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpplan inclusief bijbehorende onderzoeken en het ontwerpbesluit liggen met ingang van vrijdag 8 maart tot en met donderdag 18 april 2013 voor iedereen ter inzage. In het ontwerpraadsvoorstel is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld. Het plan is te downloaden via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0282.BpOoLeBedrijventer-ONW1

Plangebied

Het plangebied bevat de bestaande bedrijventerreinen De Bouwkamp in Ooij en Lieskes Wengs in Leuth (inclusief uitbreidingsgedeelte).

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft een beheersmatig karakter en beoogt dus primair om de bestaande situatie op een adequate wijze te bestemmen. Desalniettemin is ernaar gestreefd om de gebruiksmogelijkheden van de bestaande terreinen verder te optimaliseren. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen in vergelijking met de bestaande regels. Hierbij kan worden gedacht aan het uitbreiden van het soort bedrijven dat op het bedrijventerrein is toegestaan en het vergroten van bestaande bouwmogelijkheden, zodat intensiever gebruik kan worden gemaakt van de bestaande terreinen. Hierdoor hoeven de bestaande terreinen in de toekomst minder snel te worden uitgebreid. Het bestemmingsplan staat verder geen nieuwe bedrijfswoningen en vestiging van nieuwe (al dan niet volumineuze) detailhandel toe. Tegelijkertijd is er uiteraard voor gezorgd dat de in de omgeving aanwezige functies (zoals burgerwoningen) en waarden (zoals natuurwaarden) niet in onevenredige mate worden gehinderd. Het bedrijventerrein is primair bedoeld voor lokale bedrijven.

Indienen van zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het genoemde ontwerpplan bij de gemeenteraad naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Ubbergen, postbus 201, 6573 ZJ Beek-Ubbergen, onder vermelding van "zienswijze OBP" en de naam van het bestemmingsplan. Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend via de e-mail. Degene die een mondelinge zienswijze naar voren wil brengen, dient contact op te nemen met een medewerker van de afdeling VROM via telefoon 14024.

Naar boven