Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan Driehoek Kop Java, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Bij besluit van 26 februari 2013 hebben Burgemeester en wethouders het ontwerpbestemmingsplan Driehoek Kop Java vrijgegeven voor terinzagelegging.

Het plangebied van het bestemmingsplan Driehoek Kop Java omvat een gedeelte van de zogenoemde 'kop' van het Java-eiland, die in het westen wordt begrensd door de Tosaristraat, in het noorden door de Sumatrakade en in het oosten en zuiden door de Javakade.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt een hotel en publieksfuncties alsmede openbare ruimte mogelijk. De publieksfuncties zijn bedoeld om deze unieke locatie toegankelijk te maken voor de buurtbewoner, de Amsterdammer en de (inter)nationale bezoeker die niet in het hotel op de Kop Java verblijfen. Gelet op de ambitie tot ontwikkeling van het plangebied als ook de huidige wet- en regelgeving is het noodzakelijk een bestemmingsplan in procedure te brengen dat voorziet in een goede eigentijdse planologische en juridische regeling voor het gebied.

Het ontwerpbestemmingsplan Driehoek Kop Java met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 7 maart 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Driehoek Kop Java met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.B1203BPGST-OW01.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 255 1520.

Amsterdam, 6 maart 2013

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven