Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan ‘Agrarisch Buitengebied, De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg’, Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Agrarisch Buitengebied, De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2012AGBG0008-0201 en de daarbij behorende stukken, alsmede de zakelijke beschrijving van de Overeenkomst over grondexploitatie van donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen . Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het plan heeft betrekking op de functieverandering van vijf agrarische percelen, verspreid over het gehele agrarisch buitengebied van gemeente Ede. Op elk van deze agrarische percelen wordt meer dan 1.000 m2 aan agrarische bedrijfsbebouwing gesloopt.

De regeling omtrent functiewisseling geeft aan dat er voor de sloop van meer dan 1.000 m2 één woongebouw van 660 m3 mag worden teruggebouwd. Het is in deze gevallen vanwege uiteenlopende redenen echter niet wenselijk of mogelijk om de nieuwe woongebouwen op de voormalige agrarische percelen zelf te bouwen. Het beleid geeft aan dat in dat geval de nieuwe woongebouwen gebouwd kunnen worden binnen een van de buurtschappen.

In dat kader bestaat het voornemen om de vijf nieuwe woongebouwen toe te voegen aan het bebouwingscluster De Valk, op de hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg (perceel Lunteren, Sectie A, nr. 2213). Drie van de vijf woongebouwen worden gesplitst. Het plan omvat dus acht woningen, drie dubbele en twee vrijstaande.

De gemeente is met de ontwikkelende partij voor de nieuwbouwlocatie een overeenkomst over grondexploitatie aangegaan. De Overeenkomst over grondexploitatie heeft dus betrekking op het perceel kadastraal bekend Gemeente Lunteren, sectie A nummer 2213.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Geert Driebergen, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 803.

Ede, 6 maart 2013

Naar boven