Logo Utrecht
Ontwerpbeschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure Nuon Power Generation B.V., Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht zijn voornemens aan Nuon Power Generation B.V. te Utrecht een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht te verlenen voor de aspecten milieu, bouwen en planologisch strijdig gebruik. Het betreft een vergunning voor het realiseren van een nieuwe biomassacentrale voor de productie van elektriciteit en warmte binnen de bestaande inrichting Lage Weide te Utrecht. De inrichting is gelegen aan de Atoomweg 7-9 in Utrecht. Aan de vergunning worden voorschriften verbonden. Daarnaast worden op verzoek van Nuon Power Generation B.V. voorschriften met betrekking tot geluid van de vigerende vergunningen gewijzigd.

Bekendmaking ontwerpbeschikking Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft het voornemen om aan Nuon Power Generation B.V. te Utrecht een vergunning op grond van de Waterwet te verlenen voor het brengen van stoffen en het lozen van afvalwater in de Kernhaven en het Amsterdam-Rijnkanaal, en het ontrekken van water aan de Industriehaven en de Energiehaven. De vergunning wordt verleend voor onbepaalde tijd.

Milieueffectrapportage

Er geldt voor de aangevraagde activiteiten een verplichting voor het opstellen van een milieueffectrapportage (MER). Bij de vergunningaanvragen is een MER gevoegd. De Commissie m.e.r. is om advies gevraagd naar aanleiding van de MER en wij zijn in afwachting van het definitieve advies. Het definitieve advies zal ter inzage gelegd worden met de definitieve beschikkingen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Waterwet.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbeschikking op grond van de Wet algemene bepalingen, de ontwerpbeschikking op grond van de Waterwet en de MER worden gecoördineerd behandeld en gelijktijdig ter inzage gelegd. U kunt de ontwerpbeschikkingen, de MER en de bij de ontwerpbeschikkingen en MER behorende stukken inzien van donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 bij:

  • het Provinciehuis, Afdeling Vergunningverlening en Handhaving, Team Vergunningverlening Leefomgeving, Archimedeslaan 6 te Utrecht, elke werkdag van 9:00‑16:00 uur; na telefonische afspraak (030) 258 3110;

  • de gemeente Utrecht, balie Bouwen Wonen en Ondernemen, Rachmaninoffplantsoen 61 op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur, telefoon (030) 286 46 02;

  • (alleen op aanvraag) bij het Informatiecentrum Gemeente Utrecht, Neudeflat, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), op donderdagavond van 18.00 – 21.00 uur, telefoon (030) 286 46 02;

  • Rijkswaterstaat, directie Utrecht aan de Griffioenlaan 2 te Utrecht, op werkdagen vanaf 08.00 – 17.00.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 kan een ieder zienswijzen tegen de ontwerpbeschikkingen en de MER naar voren brengen. Dit kan mondeling of schriftelijk.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de heer R. Bakker van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving, team Vergunningverlening Leefomgeving, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht. De zienswijzen kunnen ook gefaxt worden naar nummer (030) 2583139. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u ook contact opnemen met de heer R. Bakker op nummer (030) 2582437.

Informatie

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer R. Bakker, op telefoonnummer 030-2582437.

Naar boven