Logo Noord-Holland
Kennisgeving toezichtvorm financieel toezicht 2013, Provincie Noord-Holland

Als gevolg van artikel 205, tweede lid van de Gemeentewet maken Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bekend dat voor het jaar 2013 voor de gemeenten Schagen en Muiden preventief financieel toezicht is ingesteld op grond van artikel 203, tweede lid van de Gemeentewet.

In verband met dit besluit behoeven de begroting en de daarop betrekking hebbende wijzigingen van deze gemeenten vooraf de provinciale goedkeuring.

Daarnaast is voor een zevental gemeenten het preventieve financiële toezicht van kracht op grond van de Wet algemene regels herindeling. Voor de gemeenten Bussum, Muiden, Naarden, Weesp, Alkmaar, Schermer en Graft-de Rijp is toepassing gegeven aan artikel 21 van de Wet Algemene regels herindeling, waardoor bepaalde aangewezen besluiten vooraf de goedkeuring van Gedeputeerde Staten behoeven. Tot aan het moment van de feitelijke samenvoeging of het moment waarop de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deze toezichtvorm beëindigt, zal deze vorm van preventief financieel toezicht blijven gelden.

De overige gemeenten en de gemeenschappelijke regelingen vallen in 2013 onder het repressieve toezicht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Timmers, telefoon 023 – 5143562 of timmersr@noord-holland.nl

Naar boven